Puheenaihe

Vain naisille tarkoitettu luksussaari avautui juhannuksena Raaseporiin – tasa-arvovaltuutettu: "Ei ongelmaa"

SuperShe-saari sijaitsee Raaseporissa, mutta sen tarkkaa sijaintia ei ole kerrottu.

SuperShe

Amerikkalainen yrittäjä Kristina Roth on avannut vain naisille tarkoitetun SuperShe-saarensa Raaseporiin.

Facebookissa SuperShe-saaren sivuilla kerrotaan, että ensimmäiset vieraat saapuivat saarelle sunnuntaina. Saaren tarkkaa sijaintia ei paljasteta, mutta yrityksen verkkosivuilla kerrotaan, että saaressa on 4 mökkiä ja paikat 10 hengelle.

Saarihanke on kokenut paljon hankaluuksia, kertoi Roth keväällä Kauppalehden haastattelussa. Yrittäjä sanoi lehdelle pettyneensä suomalaisten kielteisyyteen ja maan byrokratiaan, jonka vuoksi vie tulevien vuosien tapahtumat muualle.

Roth kertoi tuolloin joutuneensa myös palkkaamaan juristin hoitamaan tasa-arvovaltuutetun selvityspyyntöä siitä, miksi saarelle ei oteta miehiä. Tasa-arvovaltuutettu Jukka Maarianvaara linjasi aiemmin kesäkuussa, että naisten omia majoitus- ja muita palveluita tarjoava saari ei ole syrjintää, vaikka yrittäjä ei pääsääntöisesti voi valita asiakkaitaan sukupuolen perusteella.

Tasa-arvovaltuutettu totesi, että esimerkiksi naisten omat kuntosalit ovat häveliäisyyssyistä sallittuja.

SuperShe-saarella on niukasti sauna- ja pukeutumistiloja. Lisäksi osa vieraista tulee kulttuureista, joissa saaren harrastustoimintaan osallistuminen ei ole mahdollista, jos paikalla on miehiä. Saarella on tarkoitus järjestää muun muassa joogaa, meditaatiota, luontoaktiviteetteja ja kokkauskursseja.

Lisäksi tasa-arvovaltuutetulle jätetyssä selvityksessä kerrottiin, että saaren toimintaideana on toisiinsa tutustumiseen kannustaminen ja vapautuneen tunnelman luominen. Selvityksen mukaan juuri tästä syystä tärkeää luoda olosuhteet, joissa naiset tuntevat itsensä rentoutuneiksi. Verkostoituminen edistää naisten asemaa kansainvälisessä yritystoiminnassa.

Miesten tasa-arvo ry:n mukaan luksuslomasaari, jonne miehiltä on pääsy kielletty, on sukupuolisyrjintää.

Miesten tasa-arvo ry sanoo tiedotteessaan, ettei sukupuolten välistä tasa-arvoa kunnioittavassa maassa tällaiselle syrjinnälle ei voi olla sijaa. "Emmehän me Suomessa hyväksyisi "vain valkoisille" palveluja tarjoavaa lomakeskustakaan", yhdistys vertaa.

Miesten tasa-arvo ry:n mielestä pahinta asiassa on, että tasa-arvovaltuutettu on asettunut tukemaan SuperShe-yrittäjän suunnitelmia. Jos tiloja ei ole riittävästi, olisi vain asiakasmäärää rajoitettava, tai toiminnan aloitusta lykättävä siihen asti, että riittävät tilat saadaan aikaan. Tilat voisivat myös olla vaikka vuoroviikoin mies- ja naisasiakkaiden käytössä, Miesten tasa-arvo ehdottaa.

Onko vain naisille tarkoitettu lomailusaari syrjintää?

Kyllä
71% (475 ääntä)
Ei
29% (196 ääntä)
Ääniä yhteensä: 671

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Miesten syrjinnästä heräsi jälleen epäilyksiä vuokramarkkinoilla – "Vaikea näyttää toteen"22.5.2018 19.30
”Toivon, että tulevaisuudessa ei olisi sukupuolijakoja” – Panda Eriksson, 26, antaa kasvot muunsukupuolisille28.11.2017 06.20
Neste-aseman syrjintäepäily puhuttaa – näin bensakauppias pitää kirjaa vakiovarkaista, myynti voidaan myös estää18.5.2018 06.30
Poliisi puuttui romaniperheen ongelmiin Neste-asemalla – rikosnimike on syrjintä15.5.2018 17.04
Uutissuomalainen: Lentoemännän ja lakimiehen titteleistä halutaan pitää kiinni – alle viidesosa suomalaisista luopuisi sukupuolittuneista ammattinimikkeistä16.12.2017 09.17
Naisten asevelvollisuudesta säästämisestä nousi äläkkä – puolustusministeri puolustaa nyt kantaansa 18.5.2018 16.03
Viidennes amiksesta valmistuvista jää työttömäksi – naiset saavat töitä miehiä useammin25.1.2018 18.10
KL: Työnhaussa karua syrjintää iän ja sukupuolen perusteella4.1.2018 14.02

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu