Urheilu

Kehään palaava Helenius ei anna tutulle vastustajalleen palaa: "Olen kohdannut vaarallisempiakin"

Robert Heleniuksella on edessään tärkeä ottelu.

Arkisto/Marko Enberg

Robert Helenius palaa kehään elokuussa kohdaten Olavinlinnassa valkovenäläisen Juri Byhautsun. Kaksikko kohtasi toisensa viime maaliskuussakin.

Uusinta on Heleniukselle tärkeä näytön paikka. Edellisellä kerralla Ahvenanmaan jättiläinen aloitti Byhautsu-ottelun pirteästi, mutta alkuerissä murtunut oikea käsi pilasi illan. Kamppailusta kehkeytyi selviytymistaistelu, jossa yhdellä kädellä nyrkkeillyt Helenius keskittyi pitämään sisukkaasti hyökänneen valkovenäläisen loitolla.

Helenius voitti ottelun lopulta hajaäänituomiolla. Lopputulos keräsi myös kritiikkiä, joten nyt maailman huipulle tähtäävän Heleniuksen on näytettävä kerta kaikkiaan, että hän on valmis suurempiin kehiin.

– On hieno fiilis päästä ottelemaan taas. Sen verran harmittaa se edellinen matsi, että on pakko ottaa uusinta. Viimeksi nyrkkeilemisestä meni kaikki ilo, kun tuntui kuin joku olisi iskenyt vasaralla käteen aina, kun löin oikealla, Helenius kertoo tapahtumajärjestäjän tiedotteessa.

– Käteni on parantunut hyvin. Se on kestänyt ongelmitta kaikki säkkitreenit ja sellaiset.

Helenius kehuu vastustajaansa kestäväksi ja yritteliääksi nyrkkeilijäksi, mutta ei anna tälle uusinnassa mitään mahdollisuuksia.

– Byhautsu on ihan ok kaveri, vaikka ei sillä ole tyrmäysvoimaa. Sanotaanko näin, ettei se ole mikään helppo vastustaja, mutta olen kohdannut paljon vaarallisempiakin.

– Elokuussa korjaan selvän ja kovan voiton. Byhautsu on kovapäinen kaveri ja olisi hyvä saada vähän eriä alle, joten en lähde spekuloimaan, tuleeko tyrmäystä tai missä erässä. Mutta selvä voitto tulee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu