Puheenaihe

Kaupunkipyörät ovat olleet hitti, nyt tulevat kaupunkiveneet – täällä ne otetaan käyttöön ensimmäisenä pk-seudulla

Kuvan vene ei liity Espoon kaupunkisoutuveneisiin. Arkistokuva.

Arkisto/ Riikka Halme

Espoon rannoilta pääsee perjantaista lähtien soutelemaan merelle tarkoitukseen varta vasten hankituilla kaupunkisoutuveneillä.

Espoo avaa kaupunkisoutuveneet kaikkien käyttöön yhtenä ensimmäisistä kaupungeista Suomessa. Toimintaa pyörittää veneiden vuokravälitystä harjoittava Skipperi, jonka visiona on tehdä veneilystä helppoa ja kaikille mahdollista.

Skipperin perustajiin kuuluva Kristian Raij kertoo, että kaupunkisoutuvene varataan kirjautumalla pankkitunnuksilla järjestelmään ja maksamalla 20 euron kausimaksu.

– Ne tarvitsee tehdä vain kerran. Sen jälkeen varaukset on helppo tehdä matkapuhelimella. Veneillä saa soutaa niin usein kuin haluaa.

Varaukset avautuvat perjantaina Skipperin nettisivuilla.

Käytössä on aluksi kahdeksan kaupunkisoutuvenettä, jotka ovat Keilaniemessä, Otsolahdessa, Haukilahdessa ja Nokkalassa. Kussakin rannassa on kaksi venettä.

Avaimen laituriportille saa rannan kahvilasta eli Laguunista, Cafe Otsolahdesta, Cafe Mellstenista ja Nokkalan Majakasta.

– Kerralla voi soutaa kaksi tuntia. Sen jälkeen on puolen tunnin karenssi eli venettä ei voi heti varata uudelleen, Raij selvittää.

Tietoa kaupunkisoutuveneistä on levinnyt jo sosiaalisessa mediassa ja Raijin mukaan jotkut ovat ehtineet toivoa soutuajan pidentämistä muun muassa siksi, että syksyllä ehtisi sienestää saaressa.

– Viritämme kyllä palvelua sen mukaiseksi kuin käyttäjät haluavat, hän lupaa.

Kahden tunnin aikana ehtii soutaa ainakin lähellä oleviin saariin, kuten Haukilahdesta Vasikkasaareen. Tai käydä vaikka mato-ongella.

Jokaisen veneen mukana on pelastusliivit neljälle aikuiselle ja kahdelle lapselle.

– Vene on Terhi 440, mikä on merikelpoinen, tukeva ja turvallinen vene. Sillä voi soudella vähän pidemmällekin, Raij toteaa.

Espoon kaupunki on järjestänyt veneille laituripaikat. Lisäksi rantaraitista huolehtiva työntekijä katsoo myös, että kaupunkisoutuveneet pysyvät siistinä.

Raijin mukaan kaupunkisoutuveneet sopivat hyvin ajan henkeen.

– Metrolla Espooseen, kaupunkipyörällä rantaan ja siitä kaupunkisoutuveneellä soutelemaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu