Urheilu

Saksan maajoukkueen ex-tähdeltä kovia sanoja MM-katastrofista

Jalkapallon MM-kisoissa koettiin keskiviikkona turnauksen toistaiseksi suurin yllätys.

Sirpa repo

Die Mannschaft eli Saksan jalkapallomaajoukkue jäi MM-kisoissa alkulohkoon. Kyseessä on valtava katastrofi jalkapallon suurmaalle. Saksa lytättiin keskiviikkona täysin niin omien kuin muidenkin toimesta. Tuorein kritiikin esittäjä on entinen maajoukkuepelaaja Dietmar Hamann. Hän ei säästele sanojaan puhuessaan Saksan katastrofista.

– He tulevat kohtaamaan valtavaa kritiikkiä. Joukkueenjohtaja Oliver Bierhoff ei käsitellyt Erdogan-kohua ennen turnausta riittävän hyvin, Hamann sanoi RTE:lle.

Erdogan-kohulla viitataan tapahtumiin ennen turnausta, kun Saksan turkkilaistaustaiset pelaajat Mesut Özil ja Ilkay Gündogan tapasivat Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoganin ja poseerasivat tämän kanssa yhteiskuvissa.

Kaiken lisäksi päävalmentaja Joachim Löw solmi taannoin jatkosopimuksen maajoukkueen valmentamisesta.

– Löw teki juuri jatkosopimuksen, joten hänellä on vielä neljä vuotta sopimusta jäljellä. On mielenkiintoista, millaiset ajatukset DFB:llä (Saksan jalkapalloliitto) on juuri nyt, Hamann mietti.

– Meillä on nyt paljon kysymyksiä. Viime vuonna ajattelimme olevamme löymättömiä, kun voitimme Confederations Cupin ja nyt 12 kuukautta myöhemmin olemme taas maan pinnalla, Hamann ihmetteli.

Hamannin mukaan Saksan joukkueessa oli paljon ongelmia.

– Tämä on minulle iso pettymys. Heillä ei ollut johtajuutta, eikä pelaajia, joihin he voivat todella tukeutua, Hamann linjasi.

Dietmar Hamann on edustanut Saksaa useissa arvokisoissa. Hän itsekin koki ison pettymyksen vuoden 2004 EM-kisoissa, missä Saksa jäi myös alkulohkoon.

– Se on aika noloa, sillä saksalainen jalkapallo ei ole näyttäytynyt näin vuosikymmenten aikana, Hamann täräytti.

Päävalmentaja Löw joutui odotetusti vastaamaan tiukkoihin kysymyksiin ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa. Löwiltä udeltiin suoraan, aikooko hän erota nyt tehtävästään.

– Nyt on liian aikaista vastata siihen. Minulle menee muutama tunti, kun käsittelen tämän. Olen äärimmäisen pettynyt, Löw tyytyi toteamaan.

Löw on valmentanut Saksan maajoukkuetta lähes 12 vuotta. Kruunu tuli neljä vuotta sitten, kun Saksa voitti Brasilian MM-kisoissa maailmanmestaruuden. Saksan joukkueenjohtoon kuuluva Olivier Bierhoff ei hänkään peitellyt pettymystään.

– Olemme kaikki hyvin syvästi pettyneitä. Meillä oli kaikki omissa käsissä. Ilmassa on suurta turhautumista, Bierhoff sanoi.

Bierhoff luottaa kuitenkin edelleen Joachim Löwiin.

– Joachim allekirjoitti juuri jatkosopimuksen. Nyt ei aika arvioida yksilöitä. Uskon vahvasti, että Löw jatkaa tehtävässään, Bierhoff linjasi.

Teksti: Ville Hirvonen (@hirvonenville)

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu