Puheenaihe

Ministeri haluaa lisätä väkivalta- ja seksuaalirikollisten valvontaa – ”Rikoksia torjuttava kaikin mahdollisin keinoin”

Kuvituskuva

arkisto/ilpo kekki

Uusintarikollisuutta pyritään vähentämään riskiarviointeja tehostamalla.

Oikeusministeriö on lähettänyt lausunnolle hallituksen erityisluonnoksen, jolla pyritään vähentämään tappoon syyllistyneiden ja väkivalta- ja seksuaalirikosten uusijoiden todennäköisyyttä syyllistyä uusiin rikoksiin.

Todennäköisyys vankilaan palaamiselle on todettu kasvavan, kun henkilölle kertyy useita vankilatuomioita. Todennäköisyys rikosten uusimiselle on korkeimmillaan vankilasta vapautumisen jälkeisinä viikkoina ja kuukausina. Valvontaan asettaminen lisäisi viranomaisten mahdollisuuksia tukea rikoksetonta elämää.

– Väkivalta- ja seksuaalirikoksia on torjuttava kaikin mahdollisin keinoin. Tällä lakiesityksellä tehostamme vaarallisten vankien riskiarviointeja, rangaistusajan toimenpiteitä ja lisäämme valvontaa ja kontrollia. Tavoitteena on estää uusia väkivalta- ja seksuaalirikoksia, oikeusministeri Antti Häkkänen (kok.) toteaa.

Esityksessä ehdotetaan, että vankeusajan alussa tehtävässä rangaistusajan suunnitelmassa tehtäisiin systemaattisesti arviointi rikollista käyttäytymistä ylläpitävistä tekijöistä ja toisaalta rikoksettomaan elämään ohjaavista tekijöistä.

- Vankeusaikana tämän ryhmän ohjautumista ja osallistumista uusintarikollisuutta vähentäviin yksilö- tai ryhmämuotoisiin toimintoihin tehostettaisiin, Häkkänen toteaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Murhasta epäilty sarjakuristaja Michael Penttilä vangittiin – poliisi etsii mahdollisia uusia uhreja pk-seudulta 9.5.2018 15.28
Mediat: Sarjakuristajalla hyytävä diagnoosi – "Hoito saattaa jopa pahentaa tilannetta"9.5.2018 19.30
Poliisiylijohtaja MTV:lle: Poliisi haluaa kasvojentunnistuksen valvontakameroihin17.6.2018 12.30
Oikeusministeri ei halua sharia-lakia Suomeen – vihreiden avustaja lyttää nyt Häkkäsen kommentin23.5.2018 20.55
Ministeri Häkkänen: Pikavippien sääntelyyn tulee kiristyksiä – Korkokatto myös yli 2 000 euron luottoihin9.4.2018 15.26

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu