Puheenaihe

Kansanedustaja Mika Niikko kertoo uutuuskirjassa rankasta nuoruudestaan – Alkoholimyrkytys 12-vuotiaana, pari vuotta myöhemmin rikostuomio

Mika Niikon omaelämäkerta julkaistiin tiistaina 3.7.

-

Perussuomalaisten kansanedustaja Mika Niikko kertoo värikkäästä taipaleestaan Vantaan Korsosta eduskuntaan tiistaina julkaistussa omaelämäkerrassaan.

Omakustanteinen kirja, Niikko – Pysäyttämätön, kuvailee kaunistelematta Niikon räväkkää elämää.

Niikon perhe muutti Vantaalle hänen ollessaan 3-vuotias.

Yhdeksän vuotta myöhemmin hänen vanhempansa erosivat ja äiti jäi asunnottomaksi. Lapset sijoitettiin lastenkotiin, jossa opitut elämäntavat veivät alkoholimyrkytyksen saaneen Niikon haudanpartaalle jo 12-vuotiaana.

Ensimmäisen rikostuomionsa tuleva kansanedustaja sai jo 15-vuotiaana.

– Sekainen elämäntyyli johti huonoon koulumenestykseen ja vähäiseen työntekoon. Se aiheutti myös vaaratilanteita. Usea kaveri kuoli ympäriltä, Niikko kertoo.

Hän joutui itsekin melkein tapetuksi, kostoksi aiemmasta pahoinpitelystään.

Autiossa alikulkutunnelissa Masa iski. Huomasin hänen roikuttavan minua takin kauluksesta ja pitävän piippua leukani alla, Niikko kertoo kirjassaan.

Tilanne rauhoittui – väliaikaisesti – hänen uhattuaan kaveriensa välittömällä kostolla.

Tapahtuma jätti kuitenkin jälkensä. Niikko pohti kaveriensa kanssa tekoa, joka olisi muuttanut hänen elämänsä lopullisesti.

Olisin voinut tappaa. Siinä tapauksessa tässä istuisi nyt murhamies. Tai pikemminkin lusisin jossain Keravalla. Minä olin säästänyt Masan. Masa oli säästänyt minut. Tapa tai tule tapetuksi. Siinäkö olivat vaihtoehdot?

Lopulta hapuilevat ensiaskeleet uskon tiellä saivat Niikon päättämään väkivallan kierteen.

Entä jos ne Jeesus-jutut, joita Timppa ja Jani koko ajan kertoivat, olisivatkin totta? Entä jos olisikin Jumala, jota ei pystyisi kusettamaan?

Uskoon tulo johdatti Niikon kaidalle tielle 24-vuotiaana. Päihteiden ongelmakäyttö loppui ja rikokset sekä irtosuhteet jäivät entiseen elämään.

Niikko pui kirjassaan myös suhdettaan muihin poliitikkoihin, erityisesti perussuomalaisten entiseen puolueenjohtajaan Timo Soiniin.

Perussuomalaisista myrskyisästi lähtenyt Soini johdatti Niikon politiikkaan.

Mietin Soinia. Olin hänelle kiitollinen useasta asiasta. Hän oli ollut oikeassa siinä, että politiikan kautta voi vaikuttaa. Jos polkumme eivät olisi kohdanneet Korsossa 2008, tuskin olisin politiikkaan lähtenyt, Niikko kirjoittaa.

Sinisten loikkaus perussuomalaisista oli Niikolle kova paikka. Soinia isämäisenä hahmona pitänyt kansanedustaja oli järkyttynyt jäätyään ulkopuolelle.

Pääsin työhuoneeseeni. Vaivuin sohvalle ja painoin kasvot käsiini. Pettymys purkautui itkuksi. Vaikka olin lähes joka asiassa tehnyt enemmän yhteistyötä niiden kanssa, jotka ryhmäämme jäivät, tunneside erityisesti Soiniin oli kuitenkin voimakkaampi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Perussuomalaisten valtuustoryhmä hajosi Vantaalla – Niikko jatkaa yhä perussuomalaisissa16.6.2017 19.40
Perussuomalaisten Mika Niikko harkitsee poliittisen uransa jatkoa – "Mietin, jatkanko lainkaan"14.6.2017 11.05
Mika Niikko: Hallitustaival näkyy Vantaalla9.4.2017 22.19
Verkkouutiset: Mika Niikko ihmettelee Ylen seksivalistusohjelmaa9.10.2013 10.17
Mika Niikko kommentoi professorin uskovaisrinnastusta7.6.2013 09.29

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu