Minne mennä

Ruokaosuuskunta myy satoaan suoraan pellolta Korsossa

Herttoniemen ruokaosuuskunta myy vihanneksia keskiviikkona Korson Vallinojalla. Olli Repo on osuuskunnan hallituksen varapuheenjohtaja.

Vilma Repo

Herttoniemen ruokaosuuskunnalla riittää nyt satoa jaettavaksi myös muille kuin jäsenille. Korson Vallinojalla 3,5 hehtaarin peltoalaa biodynaamisesti viljelevä osuuskunta myy salaattia, retiisiä, nippusipulia ja kyssäkaalia keskiviikkona kello 17–18.30. Pelto sijaitsee osoitteessa Anttilantie 11. Tuotteet maksetaan käteisellä.

Vihanneksia jää myytäväksi, koska osuuskunnan jäsenet ovat ostaneet sato-osuuksia vähemmän kuin satoa kertyy.

– Meillä on erikoistilanne, sanoo osuuskunnan hallituksen varapuheenjohtaja Olli Repo.

Jäseniä on tällä hetkellä noin 200 ja sato-osuuksia on ostettu 140. Valtaosa osuuskunnan jäsenistä on Helsingistä, vantaalaisia on noin 20.

Sadon myymisessä on myös etunsa, kun osuuskunta voi esitellä toimintaansa lähialueen ihmisille ja saada uusia innostuneita mukaan tuottamaan syötävää kestävällä tavalla.

Osuuskunnan kertaluonteinen jäsenmaksu uusille jäsenille on tällä hetkellä alennuksessa ja on 70 euroa. Normaalisti se maksaa 170 euroa. Alennuksella yritetään hankkia uusia jäseniä. Revon mukaan vaikeinta on saada ihmiset sitoutumaan lyhyeksikin aikaa, koska elämänrytmi on niin nopea.

Ruokaosuuskunta työllistää satokauden ajan kaksi työntekijää ja kaksi osa-aikaista. Lisäksi kesällä palkataan kahdeksi viikoksi viisi vantaalaista nuorta.

Viljelypellolla käy myös työharjoittelijoita ja parhaillaan siellä pidetään kansainvälistä työleiriä.

Helsinkiläinen Herttoniemen ruoka-osuuskunta on perustettu 2011. Se vuokrasi peltonsa Vantaalta, koska lähempää ei löytynyt sopivaa.

Satoa ja talkoita

Jäsenmaksun lisäksi maksetaan sato-osuus. Kokonainen maksaa 450 euroa ja sillä saa satoa jokaisella jakoviikolla. Puolikkaan hinta on 225 euroa. Osuuden voi maksaa osamaksuna.

Jäsenyyteen liittyy talkoovelvollisuus, joka on koko sato-osuuden hankkineilta vähintään 14 tuntia ja puolikkaalta seitsemän. Koko perheen tai mukana tulleen ystävän talkootunnit lasketaan.

Lisätietoja www.omapelto.fi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kiinnostaako viljely pellolla Korsossa? – Ruokaosuuskunta kaipaa uusia jäseniä4.3.2018 08.10
Ruokaosuuskunta havittelee vantaalaisia Korson pellolle15.4.2014 10.28

Etusivulla nyt

Uusimmat: Minne mennä

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu