Puheenaihe

Tikkurilan ravintolauutuus paistaa pizzaa napolilaistyyliin ja pitää piipahtamiskynnyksen matalana

RUOKA Zillassa taikina saa vetäytyä kolme vuorokautta.

Mia Lammassaari ja Katja Takkinen luotsaavat Zillan toimintaa. Molemmilla on pitkä kokemus alalta.

Mia Lindström

Napolilainen tai napolilaistyyppinen pizza on jo tovin ollut suosittua sapuskaa Helsingissä. Suosituimmissa ravintoloissa, kuten Oulunkylän Capperissa tai Helsingin keskustan Via Tribunalissa, pöydät täyttyvät ja vapaata pöytää jonotetaan joskus kadulla asti.

Tikkurilaan toissa viikolla avannut ravintola Zilla tuo napolilaistyyppisen pizzan vantaalaisten ulottuville. Entisen Rosson paikalle Kielotielle avatun ravintolan sydämessä hehkuu jopa 500 asteeseen lämpenevä italialainen pizzauuni.

Napolilainen pizza eroaa ”peruspizzasta” esimerkiksi pohjan suhteen. Taikina leivotaan itse tietynlaisista jauhoista ja Zillassa se kylmäkohotetaan.

– Taikinan tekeminen on pitkä prosessi. Jos nyt laitan taikinan tekeytymään, on se valmis paistettavaksi kolmen vuorokauden kuluttua, Zillan keittiövastaava Mia Lammassaari kertoo.

Vaikka taikinan teko vaatii aikaa, on itse paistovaihe nopea. Pizzaa paistetaan kuumassa uunissa vain noin kolme minuuttia.

Valtaosa pizzan raaka-aineista, kuten pizzassa käytettävä Fior di latte -mozzarella ja tomaattikastikkeen säilyketomaatit, tulevat suoraan Italiasta.

Napolilaistyyppinen pizza on yksi ravintolan vetonauloista, mutta Zilla ei kuitenkaan ole italialainen ravintola, ravintolapäällikkö, toisen polven tikkurilalainen Katja Takkinen korostaa.

Eikä espanjalainenkaan, vaikka erilaisia sormisyötäviä, kuten erilaisia pintxoja, listalta löytyykin.

Ideana on ollut tehdä ravintolasta matalan kynnyksen paikka, josta saa vähän kaikenlaista ja johon on helppo pistäytyä.

– Meille voi tulla kahville, juomaan lasillisen viiniä tai syömään, Takkinen kertoo.

Osa annoksista, kuten à la carte -listalta löytyvä kokonainen broileri, on tarkoitettu jaettaviksi ja yhdessä syötäväksi.

Ravintolassa leivotaan itse kakut ja leivät. Muussakaan tarjonnassa ei oiota. Jäätelöannosten kastikkeet, pizzojen pastakastikkeet ja cocktailien pyreet sekä siirapit tehdään kaikki itse.

– Jos jokunen vuosi sitten moni ravintola käytti puolivalmisteita, kasvaa itsevalmistusaste nykyään koko ajan, Takkinen kertoo.

Ravintolat vastaavat hänen mukaansa asiakkaiden toiveisiin.

Matkustelevat ja ahkerasti ulkona syövät ihmiset ovat laatutietoisia ja haluavat itse tehtyä ruokaa, osa vegaanista ja luomua.

– Tämä on ihana trendi, Takkinen iloitsee.

Kuuluvatko pizzat ruokavalioosi?

Kyllä
91% (110 ääntä)
Eivät
9% (11 ääntä)
Ääniä yhteensä: 121

Zilla

Ravintolan omistavat Kimmo Bergman ja Risto Ojanen, joilla on Vantaalla myös ravintola Oklahoma, Old Story -sporttibaari ja Cafe Kuusijärvi.

Ravintolassa tarjoillaan arkisin lounasta. Muina aikoina listalta löytyy muun muassa napolilaistyyppistä pizzaa, salaatteja ja à la carte -annoksia.

Listalta löytyy myös vegaanisia ruokia.

Ravintolaan voi tulla myös kahville, cocktailille tai oluelle. Cocktail-listalla on myös alkoholittomia mocktaileja sekä alkoholittomia oluita ja siidereitä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Dixin alakerrassa avasi uusi ravintola25.4.2018 07.25
Lounaalla halutaan syödä terveellisesti kalaa ja kasviksia – näin Tikkurilassa sijaitseva uusi ravintola vastaa toiveisiin29.3.2018 07.20

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu