Puheenaihe

SM-viikko aiheuttaa muutoksia liikenteeseen Vantaalla – poikkeuksia Tikkurilassa ja Kuusijärvellä

Kuusijärven parkkipaikka on osittain kilpailutoiminnalle varattu ensi viikonloppuna.

Armi Suojanen

Pienten urheilulajien SM-viikko näkyy Vantaan katukuvassa torstaista sunnuntaihin eli 5.–8. heinäkuuta.

Tapahtuma vaikuttaa myös liikennejärjestelyihin tapahtuman kilpailupaikkojen läheisyydessä Tikkurilassa ja Kuusijärvellä.

Heurekan alueella kilpaillaan perjantaina 6. heinäkuuta trial-pyöräilyn ja kortteliajon SM-mitaleista. BMX-temppupyöräilyn Big Airin SM-kilpailu vaikuttaa puolestaan Tikkurilantorin ja Tikkurilan aseman liikenteeseen.

Kuusijärvellä lauantaina ja sunnuntaina järjestettävät vesilajit vaikuttavat Lahdentien nopeusrajoituksiin ja uimarannan parkkipaikkoihin.

Tarkat poikkeusjärjestelyt näet jutun alta löytyvästä faktaruudusta.

SM-viikon poikkeusjärjestelyt

Heurekan alue (perjantai 6.7.):

Tikkurilantie on suljettu ajoneuvoliikenteeltä Kielotien ja Vernissankadun välillä kello 12.00–19.00. Tonteille ajaminen on edelleen mahdollista Kielotieltä.

Lähin yhteys Tikkurilan ja Jokiniemen välillä kulkee Valkoisenlähteentien kautta.

Tikkurilantien kevyenliikenteenväylät ovat käytössä koko tapahtuman ajan. Myös Heurekalle pääsee kulkemaan esteittä koko tapahtuman ajan. Liikennettä ohjaavat liikenteenohjaajat ja järjestyksenvalvojat.

Bussilinja 618 ja 711 kulkevat poikkeusreitillä. Linjan 618 pysäkit Valtion virastotalo, Kaupungin virastotalo, Kaupungintalo, Neilikkatie, Grandinkulma, Åvik ja Kuninkaalantie jäävät ajamatta. Linja 711 ei pysähdy pysäkeillä Santaradantie, Heidehofinpolku, Heidehofinkuja, Sepänpiha, Kuninkaalantie, Vanha Kuninkaalantie ka KRP.

Kuusijärven alue (lauantai–sunnuntai 7.–8.7.):

Viikonlopun aikana Lahdentiellä MT 140 on alennettu 40 km/h-nopeusrajoitus. Rajoitus koskee Kuusijärven aluetta noin 340 verran.

Kuusijärven parkkipaikat ovat osittain kilpailutoiminnan käytössä. Maksuton lisäpaikoitus on järjestetty osoitteeseen Mittalinja 1. Alueelta on opastus Kuusijärvelle kevyenliikenteenväylää pitkin (matkaa n. kilometri).

Tikkurilantori / Vantaanaukio (lauantai 7.7.):

Asematie on suljettu ajoneuvoliikenteeltä kelli 7.00–23.00. Alueella on tuona aikana myös siirtokehotus voimassa. Huoltoajo ja tonteille ajaminen ovat sallittuja koko tapahtuman ajan.

Asematien parkkipaikat ovat tapahtuman ajan pois käytöstä. Parkkipaikkoja löytyy muun muassa Tikkurilan kirjaston edustalta.

Asematie toimii tapahtumasta huolimatta pelastustienä lähikiinteistöille. Tie avataan liikenteelle viimeistään lauantaina kello 23.00. Rakennus- ja purkutöistä saattaa aiheutua tilapäistä melua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu