Puheenaihe

Lidl lähtee mukaan ympäristökampanjaan – nämä tuotteet poistuvat myynnistä

Lidl luopuu kertakäyttömuovista.

Arkistokuva

EU ilmoitti huhtikuussa valmistelevansa kertakäyttömuovin kieltämistä. Kertakäyttömuovin päätyminen meriveteen on suuri kansainvälinen ympäristöongelma, johon ehdotetun täyskiellon suunnitellaan tuovan helpotusta.

Useat kauppaketjut ilmoittivat päätöksen jälkeen luopuvansa kertakäyttöisestä muovista valmistetuista tuotteista.

Suosittu saksalaisketju Lidl kertoi maaliskuussa vähentävänsä muovin määrää omien merkkiensä tuotteissa viidenneksellä vuoteen 2025 mennessä.

Yhtiö ilmoitti keskiviikkona poistavansa kertakäyttöisestä muovista valmistetut tuotteet yli 170 myymälästään Suomessa vuoteen 2019 mennessä. Valikoimasta poistuvat juomapillit, kertakäyttöiset lasit ja mukit, lautaset, aterimet ja vanupuikot.

Lidl myy jo tilatut tuotteet pois, jonka jälkeen ne korvataan asteittain ympäristöystävällisemmillä tuotteilla.

Tilalle tulee kierrätettävistä materiaaleista valmistettuja tuotteita. Lidlin tavoitteena on vaihtaa myöhemmin myös mukaan ostettavien tuotteiden aterimet ja pillit vaihtoehtoisiin materiaaleihin.

– Muovin suhteen meillä on selvät sävelet: välttäminen, vähentäminen ja kierrättäminen. Poistamalla kertakäyttöiset muovituotteet valikoimastamme vähennämme kauttamme kulkevan muovin määrää, Lidl Suomen osto-osaston johtaja Thomas Heinrichs kertoo tiedotteessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

EU ottaa kovan linjan kertakäyttömuoviin: Pillit, vanupuikot, sipsipussit ja limsamukit... näille kaikille tulossa täyskielto tai valmistusvero28.5.2018 13.19
Nyt myös Lidl tuo asiakkailleen odotetun lisäpalvelun – "Kaupasta halutaan nykyään muutakin kuin ruokaostokset"28.6.2018 18.45

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu