Puheenaihe

Näyttävä operaatio Helsingin keskustassa Trumpia ja Putinia varten – "Hitsataan kiinni kaivonkansia"

Valtionpäämiesten kohtaamiseen valmistaudutaan Esplanadilla. Arkistokuva.

Sirpa Repo

Helsingin poliisi valmistautuu Yhdysvaltojen ja Venäjän presidenttien maanantaiseen kohtaamiseen muun muassa kaivonkansia kiinni hitsaamalla. Poliisin mukaan kiinni hitsaaminen liittyy turvallisuusjärjestelyihin, mutta sen tarkempaa tietoa hitsaamisen tarkoituksesta se ei voi tässä vaiheessa antaa.

– Turvallisuusvalmisteluihin liittyen muun muassa hitsataan kiinni kaivonkansia. Valmistelut aiheuttavat jonkin verran häiriöitä liikenteeseen, Helsingin poliisi twiittasi torstaina päivällä.

Kaivonkansien kiinni hitsaaminen on harvinainen operaatio, joka liittyy todella isoihin tapahtumiin. Helsingin poliisi ei ota kantaa siihen, onko käsky hitsaamiseen tullut muiden maiden viranomaisilta. Keskusteluja kokonaisturvallisuudesta on käyty yhdessä.

Seiskan mukaan Pohjois-Esplanadilla liikkui torstaina ryhmä poliisin ja puolustusvoimien liiveihin sonnustautuneita miehiä, jotka merkitsivät ja lukitsivat kaivonkansia.

– Kaivonkansia hitsataan kiinni. Reitiltä ne vedetään umpeen, näin olen käsittänyt. Ainahan ne on pääreiteiltä vedetty kiinni, jos tämän tason valtionpäämiehiä on tullut, kertoo puolestaan Helsingin poliisin yleisjohtaja, komisario Esa Pennanen Ilta-Sanomille.

Poliisin mukaan turvallisuusjärjestelyihin liittyy muitakin valmisteluita, mutta tämä on niistä näyttävin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Helsinkiläiskahvila lanseerasi Trumputin-annoksen – "Joidenkin mielestä suolaista ja makeaa ei voi samalla lautasella olla"11.7.2018 20.15
Trumpin ja Putinin tapaamiseen ilmoittautunut yli 1 400 toimittajaa 61 maasta11.7.2018 17.13
Trumpin ja Putinin tapaamisen ajaksi jättimäinen lentokieltoalue – "Ei voida ottaa minkäänlaisia riskejä"10.7.2018 18.13

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu