Puheenaihe

Tämä nollan euron seteli on painettu aidolle paperille – Vesileima, hologrammi ja varmuuslanka kuuluvat hintaan

Suomen Lasimuseon amanuenssi Uta Laurén vastaanotti nolla-eurojen nippuja Ulrich Hoefsilta. Seteleitä myyvät museomyymälässä Aija Avnery ja Tiira Lehtinen.

Picasa

Suomen Lasimuseon amanuenssi Uta Laurén vastaanotti perjantaina tuhdin nipun, tuhat kappaletta 0 euron seteleitä Ulrich Hoefsilta. Lasimuseon rakennuksella ja kolmella Aurinkopullolla kuvitettu seteli tuli myyntiin. Nolla-eurot ovat tulleet Euroopassa suosituiksi niin matkailumuistoina kuin yhä kasvavana keräilykohteena.

Nolla-eurot painetaan aidolle eurosetelipaperille kaikilla turvaominaisuuksilla, kuten vesileimalla, hologrammilla ja varmuuslangassa. Violetinvärisen setelin koko on 135x74 mm eli hiukan 20 euron seteliä suurempi. Setelit ovat sarjanumeroituja. Suomeen idean toi Ulrich Hoefs, joka toimitti ensimmäisen 0-setelin Suomen Rautatiemuseon markkinointiin Hyvinkäällä.

Suomen 0-eurojen sarjanumero alkaa L-kirjaimella, joka on myös euroseteleiden Suomi-koodi. Painotalon, Ranskan Oberthur-setelipainon kirjain on E. Ensimmäiset setelit tulivat markkinoille Ranskassa 2015. Tilaajia olivat museot, kaupungit ja tapahtumien järjestäjät. Uusimmat ovat jalkapallon MM-kisoista. Kaikista pelikaupungeista on seteli kuvituksenaan jokin nähtävyys.

Saksassa Martti Lutherin 500-juhlavuoden kunniaksi tehtyä nolla-euroa on valmistettu lisäpainosten jälkeen jo yli 202 000 kappaletta. Neljällä eurolla myytyjen rahojen tuotto hyväntekeväisyyteen on yli 800 000 euroa. Teossa ovat parhaillaan nolla-eurot Ähtärin pandojen ja Rovaniemen joulupukinmaan kuvilla. Ranskalainen markkinoija oli napata joulupukin Papa Noelin kuvalla, mutta luopui onneksi Suomen hyväksi pukista.

Lasimuseo on uudistanut kauppaansa myös muilla uutuuksilla. Koruja ja taidetta sekä muita tuotteita Anni Paunilan keramiikasta Natural Nordicin kuivattuihin hedelmiin on tullut kirjamyynnin oheen. Nolla-eurojen kappalehinta on neljä euroa ja tietyn numerosarjan kysyjälle viisi euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Perheenisä ällistyi Neste-asemalla – IL: "Myyjä sanoi heti, että mene seteliautomaatille"14.5.2018 19.45
Suomalainen 50 euron seteli myytiin 1100 eurolla – tarkista onko sinun seteleissä tämä L- ja D-koodi 16.10.2017 10.23
Huippuharvinaisista rahoista liikkeellä väärennösten suma – "Tätä kolikkoa on vain kaksi koko Suomessa"12.12.2016 16.07

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu