Puheenaihe

Vaarantuuko kilpailu? Terveystalon Attendo-kauppa uuteen tarkasteluun

Kilpailu- ja kuluttajavirasto tutkii vielä kahden terveysalan yrityksen välistä kauppaa.

Arja-Riikka Nikkilä

Kilpailu- ja kuluttajavirasto aloittaa jatkokäsittelyn yrityskaupassa, jossa Terveystalo Healthcare Oy hankkii Attendo Terveyspalvelut Oy:n omistukseensa.

KKV:n alustavan arvion perusteella yrityskauppa saattaa aiheuttaa haitallisia vaikutuksia kilpailulle terveyspalveluiden markkinoilla.

Syntyvän keskittymän markkinaosuus kohoaa KKV:n mukaan huomattavan korkeaksi.

Terveystalo Healthcare on valtakunnallinen terveysalan yritys, joka tarjoaa palveluja yksityishenkilöille, yrityksille, vakuutusyhtiöille ja julkiselle sektorille.

Terveystalo Healthcare on Terveystalo-konsernin emoyhtiön Terveystalo Oyj:n täysin omistama tytäryhtiö.

Attendo Terveyspalvelut kuuluu sosiaali- ja terveydenhuoltoalan palvelukonserni Attendoon, jonka emoyhtiön kotipaikka on Ruotsissa.

Attendo Suomen terveyspalvelut koostuvat lähinnä julkiselle sektorille tuotettavista henkilöstöpalveluista, perusterveydenhuollosta, työterveyshuollosta ja suun terveydenhuollosta.

Jatkokäsittelyssä KKV tutkii, estääkö toukokuussa sovittu yrityskauppa olennaisesti tehokasta kilpailua Suomen markkinoilla tai niiden oleellisella osalla.

KKV voi jatkokäsittelyssä hyväksyä yrityskaupan sellaisenaan, määrätä ehtoja sen hyväksymiselle tai esittää, että markkinaoikeus kieltää kaupan.

Jatkokäsittely voi kilpailulain mukaan kestää enintään kolme kuukautta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Suomeen syntyy miljardiluokan ja yli 700 000 asiakkaan terveysjätti – Terveystalo haluaa ostaa osia Attendosta17.5.2018 10.12
Terveystalo ja Diacor yhdistyvät – asiakaspalvelu jatkuu normaalisti23.11.2016 11.25

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu