Minne mennä

Korsolainen tubettaja tekee huumorivideoita omalla tyylillään – "Tärkeintä on, että videoni herättävät tunteita"

TUBETTAMINEN Korsolainen Pekka Luodeslampi haluaa rohkaista nuoria olemaan pelkäämättä juuri sellaisia kuin ovat.

Pekka Luodeslammen videot syntyvät kotona Korsossa. Omassa huoneessaan hän muun muassa editoi kaikki videonsa.

Päivi Tuovinen

Korsolaisella tubettajalla Pekka Luodeslammella, 32, on tällä viikolla jännät paikat. Hän osallistuu ensimmäistä kertaa Helsingissä järjestettävään Tubeconiin noin 200 muun suomalaisen tubettajan kanssa. Luodeslampi lähetti hakemuksen ja paikka avautui korsolaiselle. Hän pitää tapahtumassa esityksen tubeurastaan.

– Tykkään esiintyä, mutta kyllä lavalle astuminen jännittää paljon. On suuri kunnia päästä mukaan, sillä Suomessa on tuhansia tubettajia, Luodeslampi kertoo.

Luodeslampi on tubettanut, eli tehnyt videoita ja julkaissut ne Youtubessa omalla UncleSamPatriot-nimisellä kanavallaan, jo yli kymmenen vuoden ajan. Hän tekee videoita, koska haluaa ilahduttaa ihmisiä.

– Haluan antaa ihmisille elämyksiä, piristää heidän elämää. Haluan herättää tunteita, suututtaa tai naurattaa. Tärkeintä on, että videoni herättävät tunteita, hän kertoo.

Luodeslammelle yksi tärkeimmistä asioista tubettamisessa on olla aidosti sitä mitä on. Luodeslammella on monimuotoinen kehityshäiriö, joka vaikuttaa muun muassa liikkeiden hallintaan ja näköön. Lisäksi hänellä on pakkoliikkeitä aiheuttava Tourette. Luodeslampi haluaa videoillaan rohkaista lapsia ja nuoria olemaan pelkäämättä aidosti sitä millaisia ovat.

– Haluan kannustaa kaikkia rohkeasti toteuttamaan itseään. Ei kannata välittää negatiivisuudesta vaan ottaa tukevasti osaa elämään. Jokaiselle löytyy se oma juttu, oma lahja, oma kiinnostuksen kohde, Luodeslampi sanoo.

– Tärkeintä on olla aina oma itsensä. Minun tyylini on positiivinen ja räjähtävä. Tykkään rykäisevistä, nopeista huumoriesitykistä, hän jatkaa.

Tubettaminen on koko Luodeslammen perheen juttu. Ritva-äiti kuvaa videot ja Veikko-isä toimii assistenttina ja apuna tarvittaessa.

– Kyllä sä isä lähdet Tubeconiin auttamaan, poika pyytää.

Luodeslampi muistelee videoiden tekemisen tuntuneen aluksi vaikealta.

– Tuntui hurjalta julkaista omia videoita. Jännitti millaisia kommentteja niihin tulee.

Tubettaminen on tuonut paljon hyvää. Hän on tavannut tyttöystävän tubettamisen myötä ja päässyt mukaan useaan televisio-ohjelmaan. Luodeslampi on osallistunut videoillaan lukuisiin kilpailuihin ja voittanut monesti, viimeksi kameran. Hän kuvailee tyyliään sekoiluhuumoriksi.

– Huumori on universaalia. Ihmiset ymmärtävät, vaikkeivät osaisi kieltä.

Luodeslammen UncleSamPatriot-kanavalla on yli 22 000 tilaajaa. Kanavan videoita on katsottu yhteensä miljoonia kertoja. Suosituin video, Lakupiippu, on kerännyt yli viisi miljoonaa katselukertaa. Luodeslampi tietää, että hänellä on seuraajia muun muassa Yhdysvalloissa ja Saudi-Arabiassa. Siksi osan videoista hän tekee englanninkielellä.

– Tubetan niin kauan kun henki minussa pihisee, Luodeslampi naurahtaa.

 

Tubecon

Tubettajat ja heidän seuraajansa yhdistävä Tubecon-tapahtuma järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 17.–18. elokuuta.

Tapahtumassa on mukana erilaisia ja eri genrejä edustavia tubettajia. Tapahtumaan järjestettiin avoin haku keväällä.

Suomessa on tuhansia erikokoisia tubekanavia.

Korsolainen Pekka Luodeslampi on yksi noin 200 tapahtumassa mukana olevasta tubettajasta.

Lisätietoa: tubecon.fi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Nelikymppinen "Anna Vantaalta" kertoo, miksi some ei ole vain nuorten juttu – "Jäin heti koukkuun tubettamiseen"3.9.2017 20.55
Palkittu tubettaja Pinkku Pinsku, 15: "Onhan se outoa, että tuhannet ihmiset tietävät, mitä syön aamupalaksi"3.9.2017 19.40
Skidi ja Faija tubettavat turvallisista peleistä – "Joskus ikärajat turhankin korkeita"29.3.2017 20.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Minne mennä

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu