Puheenaihe

Myyrmäessä julistetaan koulurauha koko maahan – Vantaa tuo perinteeseen "oman jutun"

Koulurauha-vuodessa ovat mukana päiväkotilapset, peruskoululaiset ja toisen asteen opiskelijat. Kuvituskuva.

Arkisto/Päivi Tuovinen

Valtakunnallinen koulurauhan julistaminen on jokavuotinen perinne ja tänä vuonna julistuspaikkakunnaksi on valittu Vantaa.

Vantaalaiset lapset ja nuoret ovat suunnitelleet julistustekstiä ja Koulurauha-vuotta jo viime syksystä lähtien. Teemana on Sinä voit vaikuttaa. – Hymykin auttaa.

Tänä vuonna mukana ovat myös toisen asteen, kuten ammattioppilaitosten, opiskelijat ja päiväkodit. Varhaiskasvatukseen julistetaan päiväkotirauha.

– Se on Vantaan oma juttu, iloitsee perusopetuksen johtava koulupsykologi Tuija Harakka.

Hän on ollut mukana Koulurauha-vuoden suunnittelussa ja kehuu sitä "mahtavaksi prosessiksi". Julistus tuo lasten ja nuorten ääntä esiin muun muassa kiusaamisen ehkäisyssä.

Koulurauha-asia ei Harakan mukaan ole mikään yhden päivän juttu, vaan työ hyvän ilmapiirin edistämiseksi jatkuu.

– Koulurauha liittyy päiväkoti-, koulu- ja oppilaitosyhteisön hyvinvoinnin edistämiseen ja turvallisuuden tunteen vahvistamiseen, hän täydentää.

Koulurauha julistetaan keskiviikkona 22. elokuuta kello 10–10.45. Julistusta voi seurata suorana osoitteessa www.koulurauha.fi. Julistus tapahtuu Myyrmäen Energia-areenalla, jonne on kutsuttu noin 2 800 lasta ja nuorta.

Julistusteksti kuullaan suomeksi ja ruotsiksi kokonaisuudessa sekä lyhyet tervehdykset viroksi, venäjäksi, englanniksi, arabiaksi ja somaliksi.

Koulurauha-ohjelma on Mannerheimin Lastensuojeluliiton, Poliisihallituksen, Opetushallituksen, Folkhälsanin ja Suomen Vanhempainliiton yhteinen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu