Puheenaihe

Tärkeä ominaisuus hävisi kokonaan VR:n sivuilta – näin junayhtiö vastaa

Monelle pdf-aikataulut ovat tärkeitä.

Jussi Vehkasalo/Arkisto

Monelle junia käyttävälle tärkeät pdf-muotoiset aikataulut ovat kaikessa hiljaisuudessa hävinneet VR:n nettisivuilta. Asian nosti esille matkustaja, joka kaipaa pdf-aikatauluja takaisin niiden helppokäyttöisyyden ja varmuuden takia: tulostettu aikataulu ei koskaan ole epäkunnossa, ei edes silloin, kun internetyhteys ei toimi tai puhelimesta on akku loppunut.

VR vastasi palautteeseen pian kertomalla, että aikataulut ovat poistuneet, sillä niiden päivittäminen on hankalaa. Pdf-muotoisen aikataulun sijaan VR suosittelee käyttämään aikatauluhakua, joka on yhtiön internet-sivuilla.

– Aikatauluhaku EI ole kätevä. Tarvitsen työkseni kiinteitä aikatauluja, ja VR:n matkahaku on mun käyttööni TÄYSIN käyttökelvoton, toinen Facebook-käyttäjä kuittaa VR:n vastaukseen.

Alkuperäisen kysymyksen esittänyt matkustaja huomauttaa, että juna-aikataulut ovat koko ajan päivittyvässä muodossa esimerkiksi Ylen teksti-tv-sivuilla. Lisäksi pdf-aikataulut ovat todistetusti olemassa, sillä VR on teettänyt paperisia aikatauluja muun muassa kioskeilla ja asemilla jaettaviksi.

Kysymyksen esittäjän aktiivisuudesta huolimatta VR ei ole antanut perusteltua vastausta siihen, miksei pdf-muotoisia aikatauluja jaeta matkustajille yhtiön nettisivuilla. Aiemmin VR on perustellut pdf-aikataulujen puuttumista myös sillä, että ratatöiden vuoksi yhtiöllä on ollut paljon poikkeusaikatauluja vuoroissaan.

Ahkerasti palautteeseen vastaileva VR:n Facebook-tiimi kertoo yrittäneensä selvittää tilannetta yhtiön viestinnästä, muttei ole siinä onnistunut.

– Tarkempaa vastausta emme ole tiedusteluistamme huolimatta asiassa saaneet. Vr.fi-sivuille pdf-muotoisia yhteysvälikortteja ei enää viedä, vaan pyrimme ohjaamaan asiakkaat käyttämään aikatauluhakua, yhtiön edustaja kirjoittaa.

Etelä-Suomen Median tietojen mukaan pdf-aikataulut ovat yhtiön sisällä käytössä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

VR syrji matkustajaa – joutuu nyt muuttamaan käytäntöjään5.7.2018 15.43
Toimi näin, jos junassa syttyy tulipalo – VR:n turvallisuuspäällikkö Kehäradan tunnelipalosta: ”Pelastuskäytävä aina alle 200 metrin päässä”3.7.2018 19.30
Vuoden hauskin käännösmoka! VR pahoitteli lapsityövoiman pysäyttävän junat "Päsilään"19.6.2018 10.15
VR:n uudistuminen tuottaa nyt tulosta – aloittaa 30 uutta junavuoroa ja kertoo uusista kasvuluvuista11.6.2018 11.15

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu