Puheenaihe

Tikkurilan kirkolle järjestetään jäähyväisjuhla – Purkaminen sai lopullisen sinetin

Tikkruilan kirkon jäähyväisjuhlaa vietetään sunnuntaina 16. syyskuuta. Juhlassa kirkkoa muistellaan yhdessä ja se myös kukitetaan.

Vantaan seurakuntien viestintä

Uuden kirkon rakentamisen suunnittelu Tikkurilaan pääsee nyt täysillä vauhtiin, kun vanhan kirkkorakennuksen purkaminen varmistui lopullisesti korttelin asemakaavamuutoksen tultua voimaan torstaina. Muutoksesta ei tehty valituksia hallinto-oikeuteen.

Kun vuonna 1956 valmistunut kirkko puretaan, jää sitä vastapäätä sijaitseva kaupungintalo ainoaksi 50-luvulta säilyneeksi julkiseksi rakennukseksi Tikkurilan keskustassa.

Vanha kirkko saa valmistautua poistumiseensa arvokkaasti. Seurakunta järjestää sille jäähyväisjuhlan sunnuntaina 16. syyskuuta, jossa kaikilla halukkailla on mahdollisuus osallistua kirkon kukittamiseen ja yhdessä muistelemiseen. Muistoja kirkosta, sen vaiheista ja merkityksestä kaupunkilaisten elämässä sekä kaupunkikuvassa aiotaan kerätä syksyllä myös talteen.

Jäähyväisjuhlat alkavat sanajumalanpalveluksella kello 10 kirkon edustalla. Tilaisuuden jälkeen on Seurakuntien talon nuorisotilassa kahvitarjoilu.

Tavoitteena on saada uusi kirkko rakennettua vuoden 2020 loppuun mennessä. Kortteliin rakennetaan lisäksi muita Vantaan seurakuntien tiloja, asuntoja sekä liike- ja toimistotilaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Tikkurilan uudesta kirkkokorttelista tehtiin viimein päätös – "Synkkä piruntorjuntabunkkeri"19.6.2018 19.27
Kuvat: Tällaista kirkkoa Tikkurilaan suunnitellaan27.10.2017 06.15

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu