Puheenaihe

Konkariyrittäjä Hesarissa: Helsinki yrittää ostaa 500 000 euron maa-alueen 30 000 eurolla – "Laillistettua ryöstöä ja kiristystä"

Östersundomin yleiskaava kuumentaa puutarhayrittäjän ja kaupungin välejä.

Päivi Tuovinen

Helsingin Östersundomin yleiskaavaehdotus on kiristänyt kaupungin ja paikallisen puutarhayrittäjän välejä. Asiasta kertoo Helsingin Sanomat.

Lopullista päätöksentekoa kohti etenevässä yleiskaavaehdotuksessa on HS:n mukaan levennetty mereltä sisämaahan johtavia viherkäytäviä. Tällä yritetään muun muassa taata eläimille rauhalliset reitit.

Leveämmän viherkäytävän sisään jäisi lehden mukaan myös Roger Larssonin kasvihuone.

Larsson kertoo HS:lle, että kaupunki maksaisi hänen raakamaastaan 30 000 euroa, kun hän itse arvottaa kasvihuoneensa 500 000 euron arvoiseksi. Larssonin isän ja sedän sata vuotta sitten perustamassa kauppapuutarhassa sijaitseva kasvihuone tuottaa Larssonille 40 000 euroa vuosittain.

– Tämä on laillistettua ryöstöä ja kiristystä. Kaavoittamalla maan kaupunki sanelee sellaiset olosuhteet, että se pystyy aloittamaan pakkolunastuksen samana päivänä, kun kaava on vahva, Larsson toteaa HS:lle.

Larsson ryhtyi HS:n mukaan vastatoimiin pystyttämällä alueelle kyltin, jossa alueen kerrotaan olevan "pakkolunastusalue/luonnonsuojelualue", ja kielletään alueella liikkuminen "vuonna 2001 tehdyn pyyhavainnon" vuoksi.

Larssonin mukaan Helsinki teki kyltistä tutkintapyynnön, jota poliisi ei kuitenkaan alkanut selvittää.

Vastuuhenkilöksi kylttiin on merkitty vihreiden Anni Sinnemäki, jonka kanssa Larsson ei kuitenkaan ole ollut tekemisessä, vaan yhteydenotto on tullut alemmalta virkamieheltä.

Kyltissä on kyse ironiasta ja viitataan siihen, että Östersundomin kaavoitus on edennyt hitaasti Natura-alueen ja sen suojavyöhykkeen luontoarvojen vuoksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu