Puheenaihe

Koko Hakunilan kalliosuoja suljettiin toistaiseksi – Syynä korjaukset ja lupakiemurat

Hakunilan kalliosuojan juoksusuora sai keväällä 2016 uuden pinnoitteen. Pian remontin jälkeen rata jouduttiin sulkemaan kemikaalikatkun takia.

Arkisto/Ville Heinonen

Hakunilan kalliosuojan ongelmat eivät ota loppuakseen. Paikan juoksusuora on ollut käyttökiellossa jo keväästä 2016 lähtien kemikaalihöyryjen takia. Torstaina koko väestönsuoja otettiin toistaiseksi pois käytöstä ilmanvaihtokorjausten ja lupakiemuroiden takia.

Kalliosuojassa toimiville seuroille on ilmoitettu tilanteesta. Kaupungin varovaisen arvion mukaan koko paikka avataan jälleen käyttöön lokakuun alussa.

Väestönsuojan ilmastointia on kesän aikana korjailtu, koska siinä havaittiin selkeitä puutteita. Tilakeskuksen kunnossapitopäällikön Jussi-Pekka Sojakan mukaan korjaustyöt maksoivat arviolta 20 000 euroa ja ilmanvaihto on nyt kunnossa.

Viimeistelytöitä tehdään elo–syyskuussa, ja tämän jälkeen on vielä odotettava käyttöönottotarkastusta ja tarvittavia lupia, ennen kuin kalliosuojaa voidaan taas käyttää.

– Tilat ovat nyt teknisesti kunnossa, mutta byrokratiatöitä on vielä. Kaupunki ponnistelee kaikin keinoin, jotta lupa-asiat saadaan kuntoon ja toiminta kalliosuojassa voi jatkua mahdollisimman pian, kommentoi Vantaan liikuntajohtaja Veli-Matti Kallislahti.

Myös juoksuradan tilanne on parantunut siten, että sen käyttökielto voidaan kumota. Ympäristökeskus on mittaillut radalla kemiallisia pitoisuuksia Tilakeskuksen tilauksesta. Tuoreimman kemiallisia yhdisteitä tutkivan VOC-mittauksen mukaan siellä ei ole enää raja-arvoja ylittäviä pitoisuuksia.

Juoksusuora suljettiin keväällä 2016, kun uuden pinnoitteen remontissa käytetyn sulkukerroksen kemikaalit aiheuttivat väestönsuojaan pahan hajun. Juoksuradan remontista vastasi Jäämestarit Oy. Sisäilmaan päässeet haihtumiskaasut voivat olla terveydelle haitallisia.

–Totean vain, ettei remontissa ole onnistuttu niin kuin olisi pitänyt, Kallislahti summaa.

Hakunilan kalliosuojasta löytyvät muun muassa juoksusuora, salibandykaukalo, painonnostosali ja telinevoimistelusali.

Hakunilassa vakituisesti harjoitteleville urheiluseuroille väestönsuojan ongelmat ovat aiheuttaneet suuria hankaluuksia. Ainakin osa seuroista on joutunut järjestämään harjoituksia Helsingissä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kemikaalihöyryjen täyttämän Hakunilan juoksusuoran ongelmat eivät ota loppuakseen – "Mietimme pitääkö syksyn osalta lopettaa toiminta kokonaan"18.10.2017 06.45

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu