Puheenaihe

Jan Vapaavuori perusti oman kulttuurisäätiönsä – ohjaa kohutut siirtymäkorvaukset sen tilille

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori perusti säätiön.

arkisto/Johanna Erjonsalo

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori ja hänen vaimonsa Outi Vapaavuori ovat perustaneet säätiön, jonka tarkoitus on tukea kulttuuria ja sen tulevaisuutta. Säätiön nimi on Outi ja Jan Vapaavuoren säätiö.

– Säätiön tarkoituksena on sääntöjensä mukaan tukea ja kannustaa nuoria taiteen ja kulttuurin eri alojen, erityisesti kuva- ja tanssitaiteen saralla, etenemään urallaan ja kansainvälistymään. Valitut kohteet ovat luonnollisesti lähellä sydäntämme. Uskomme kulttuurin voimaan edistää ihmisten ja yhteisöjen henkistä ja sosiaalista hyvinvointia. Haluamme myös, että katse on korostetusti tulevaisuudessa, Vapaavuori kirjoittaa blogissaan.

Vapaavuori kertoo siirtäneensä 50 000 euron peruspääoman uuden säätiön tilille heinäkuussa. Säätiöön hän ohjaa myös Euroopan investointipankilta tulevat siirtymäkorvaukset, joita hän saa yhteensä kolme vuotta pestin päättymisestä. Korvaukset aiheuttivat kohua niiden tullessa ilmi, sillä Vapaavuori saa pormestarin virassaan muhkean korvauksen. Iltalehden mukaan Vapaavuori tienaa siirtymäkorvauksilla yhteensä noin 340 000 euroa.

Hän toivoo, että muutkin ihmiset innostuisivat lahjoittamaan säätiölle rahaa.

– Vaikka säätiöllämme ei varmasti ole – ainakaan lyhyellä aikavälillä - kummoisiakaan vaikutuksia kulttuurikentän rahoitukseen sen pienuuden takia, vaimoni Outi ja allekirjoittanut toivomme, että säätiön tekemällä työllä voi olla suurikin merkitys yksittäisten nuorten taiteilijoiden elämään ja tätä kautta meille kaikille.

Säätiö voi tarkoituksensa toteuttamiseksi säätiö jakaa apurahoja, palkintoja ja tukia sekä avustaa nuoria taiteen ja kulttuurin tekijöitä tai harjoittaa muuta toimintaa, joka edistää sen tarkoitusperiä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Espoon kokoomuspomo älähti Vapaavuoren sote-sooloilusta – VU: "Olemme hyvin tyrmistyneitä"5.4.2018 14.41

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu