Puheenaihe

Martinlaakson puretun ostarin alue muuttuu "formulakortteliksi" – asumaan muutetaan ensi keväänä

RAKENTAMINEN Kauppa ja kahvila ovat jo auki.

Olavi Hakakorpi tykkäsi vanhasta Martinkeskuksen ostarista enemmän kuin siitä, miltä uudet talot näyttävät. - Tämä meni vähän pilalle. Talot ovat rumia ja on ahdasta.

Armi Suojanen

Rakentaminen on täydessä käynnissä entisen Martinkeskuksen ostarin ja pysäköintialueen korttelissa Martinlaaksontien varrella. Vanhat rakennukset ja rakenteet purettiin pois vuodenvaihteessa 2016–17 ja nyt tilalle nousee yhteensä seitsemän kerrostaloa.

Kortteli on saanut nimekseen Martinlaakson Formula eikä nimi-idean lähdettä tarvitse etsiä Mika Häkkisen aukiota kauempaa. Aukiosta kertova tolppa on siirretty Vantaan Vauhtikeskukseen, mutta Martinlaaksossa kasvaneen kaksinkertaisen Formula 1:n maailmanmestarin aukio pysyy edelleen uimahallin kupeessa.

Alueen kaksi ensimmäistä taloa valmistuvat ensi keväänä.

– Huhtikuun loppuun mennessä, tarkentaa Pohjola Rakennus Oy Uusimaan vt. toimitusjohtaja Antti Huotari.

Työmaa on noin kolme kuukautta myöhässä, sillä töiden jo alettua, runkoelementtien asentaminen jouduttiin yllättäen keskeyttämään. Epäiltiin, että suunnitellut rakenteet eivät vastanneet määriteltyä toteutusluokkaa.

– Selvitystyö, tarvittavat muutokset ja korjaukset on nyt tehty, Huotari vakuuttaa.

Rakennevahvistuksia on tehty lähinnä elementtisaumoihin ja yleisiin tiloihin eivätkä ne Huotarin mukaan vaikuta asuntoihin.

Korttelin ensimmäiset talot ovat kahdeksankerroksisia. Asunto Oy Sikaaniin tulee 46 erikokoista omistusasuntoa ja Asunto Oy Martinlaaksonpolku 4:een Kojamon 53 Lumo-vuokra-asuntoa.

Asuntojen lisäksi Martinlaakson Formulaan tulee joitakin liiketiloja katutasoon. Erillisessä liikerakennuksessa toimivat jo nyt Alepa ja Robert's Coffee.

Kahvila on hieman piilossa, koska ympärillä riehuvat rakennustyöt eikä kahvila näy Martinlaaksontielle. Franchising-yrittäjä Aso Aziz pitää kuitenkin paikasta, sillä liiketilassa on isot ikkunat, joista tulvii valoa. Aikoinaan Martinlaakson lukion käyneellä Azizilla on myös houkutteleva tuote, jota ei muissa Robert's Coffee -kahviloissa myydä. Se on döner kanalla tai naudanlihalla. Annoksen leipä leivotaan omassa leipomossa Roihupellossa.

Pohjola Rakennus rakentaa entisen Martinkeskuksen paikalle vielä kaksi muuta kahdeksankerroksista asuintaloa ja kolme viisikerroksista lamellitaloa. Korttelin pitäisi valmistua 2022. Martinlaakson Formulaan valmistuu yhteensä 350 asuntoa.

Lähes kaikki uusiksi

Martinkeskuksen paikalle tulevat kerrostalot eli Martinlaakson Formula -kortteli on osa Martinlaakson keskustan uudistumista.

Sen viereisestä korttelista, Martinlaaksonpolun pohjoispuolelta, on purettu Laajavuoren koulu, jonka paikalle rakennetaan yhteensä noin 350 asuntoa. Osa on jo valmiina.

Lisäksi Martinlaaksonpolku 3:een on rakennettu VAV:lle 37 vuokra-asuntoa ja 15-paikkainen kehitysvammaisten asumisyksikkö.

Parhaillaan on rakenteilla myös Martinlaakson päiväkoti.

Martinlaaksonpolun varressa on lisäksi Vantaankosken seurakunnan Martinristin seurakuntatila.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Joko loppuu pilkkaaminen? Mika Häkkisen aukiosta tehdään näyttävämpi22.1.2016 08.52
Kuvat: Martinkeskuksen purkubileet jättimenestys – satoja ihmisiä, rohkeimmat kiipesivät katolle25.9.2016 22.31
Martinkeskuksen purkaja muistelee: Parhaat lapsuuden muistot ovat sieltä20.9.2016 19.20

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu