Puheenaihe

Varoitus lapsiperheille Vantaalla: pakettiauton kuljettaja houkuttelee taas lapsia

Vanhempien on syytä muistuttaa lapsiaan, että vieraiden kyytiin ei saa mennä. Kuvituskuva.

Arkisto/Anton Soinne

Vantaan Ilolan koulun oppilas säikähti koulumatkallaan vierasta miestä, joka yritti houkutella häntä kyytiin viereisen kaupan lähellä. Koulun rehtori Sari Laasila suhtautuu asiaan vakavasti.

– Toistaiseksi tiedossamme ei ole muita tapauksia, toivottavasti ei tulekaan. Olen tiedottanut asiasta huoltajia ja toivon, että kodeissa jutellaan lasten kanssa siitä, ettei vieraiden ihmisten kyytiin saa koskaan lähteä ja että tällaisista tapauksista on aina heti kerrottava aikuiselle, Laasila sanoo.

Laasila sai tiedon tapauksesta pojan vanhemmilta.

– He ovat tehneet asiasta rikosilmoituksen. Neuvomme muita vanhempia toimimaan samoin, jos lapset kertovat vastaavista tilanteista. Myös meille kouluun olisi hyvä saada tieto asiasta.

Polkupyörällä liikkeellä ollut poika kertoi mustan pakettiauton pysähtyneen lähellä kauppaa ja sanoneen, että "näytät olevan kylmissäsi, tule kyytiin niin vien sinut kotiin". Pojan mukaan kuski oli tumma ja parransänkinen.

– Poika lähti heti pois paikalta, meni kaverinsa luokse ja soitti sieltä vanhemmilleen. Kävin äsken kiittämässä häntä siitä, miten hienosti hän toimi tilanteessa, Laasila kertoo.

Edellisen kerran lapsia kyytiin houkutellut pakettiautokuski pelästytti Ilolan koulun oppilaita vuosi sitten näihin samoihin aikoihin.

– Koulumme oppilaat ovat 1.–4.-luokkalaisia eli tosi pieniä. Viime vuonna tällainen vastaava asia pelästytti heistä monia todella kovasti, tuli pahojakin pelkotiloja. Siksi olemme nyt opettajien kanssa ottaneet sen linjan, että tästä ei puhuta luokissa vaan jaetaan tieto vanhemmille, Laasila kertoo.

– Tilanne sai niin suuret mittasuhteet, että osa lapsista pelkäsi kaikkia pakettiautoja ja ilmoituksia tehtiin ihan oikealla asialla liikkeellä olevista autoista, hän jatkaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu