Puheenaihe

Vantaa saa vihdoin kauan kaivatut kuntoportaat – tänne ne rakennetaan

LIIKUNTA Vantaan ensimmäiset kuntoportaat rakennetaan Möskärin mäelle ja Malmimäelle.

Suosittuja juoksuportaita on monessa kaupungissa, kuten Helsingissä, Espoossa ja Keravalla. Kuvassa Keravan Keinukallion kuntoportaat.

Arkisto/Anton Soinne

Vantaalaiset saavat vihdoin kauan kaivatut kuntoportaat. Portaita suunnitellaan sekä Malmimäelle Hiekkaharjuun että Möskärin mäelle Simonkylään.

Vantaan kaupungin liikuntajohtaja Veli-Matti Kallislahden mukaan nyt suunnitteilla olevat portaat eivät ole niin jyrkät kuin esimerkiksi Helsingin Malminkartanossa, jonka suosituissa portaissa on yli 400 askelmaa tai Paloheinässä. Hän puhuisikin mieluummin kuntoportaikoista.

– Nämä portaat vastaavat kuitenkin nopeaan tarpeeseen, sillä Vantaalla tämän tyyppisiä portaita ei vielä ole lainkaan, hän toteaa.

Nämä portaat vastaavat nopeaan tarpeeseen."

Liikuntajohtajan mukaan tulevaisuudessa, kun Petikon ja Kulomäen täyttömäet voidaan ottaa läjityskäytöstä virkistyskäyttöön, on näille alueille mahdollista rakentaa täysimittaiset, kuntoiluun vielä paremmin sopivat jyrkemmät ja pidemmät kuntoportaat.

Möskärin mäen kuntoportaat on suunniteltu rakennettavaksi jo ensi vuonna.

Kaupunginvaltuutettu Markku Weckman (kok.) jätti kesäkuussa asiasta valtuustoaloitteen, jossa hän toivoi portaita Möskärin mäkeen.

Hiekkaharjun kuntoportaat ovat puolestaan osa Malmimäen puistoalueen suurempaa muutosta, jonne Vantaan kaupungin alustavassa luonnoksessa on tulossa kuntoportaat, ulkokuntoilupaikka sekä ulkoilualue.

Parhaillaan Vantaan kaupungin viheraluesuunnittelu laatii Malmimäen alueelle puistosuunnitelmaa, joka valmistuu tämän vuoden loppuun mennessä. Alustavasti ulkoilualue on rakentamisohjelmassa vasta 2020-luvun alkupuolella.

Malmimäen kustannukset ja tarkempi rakennusaikataulu täsmentyvät suunnitelmien edetessä, kertoo Vantaan kaupungin maisema-arkkitehti Sirpa Mäkilä.

Malmimäen puistosuunnitelman kanssa rinta rinnan etenee Hiekkaharjun uuden vesitornin rakentaminen, joka nousee Talvikkitien, Malmimäenpolun ja Hiekkaharjun koulun piha-alueen rajaamalle alueelle. Mäkilä kertoo, että vesitornin rakentamisen myötä alue joudutaan joka tapauksessa myllertämään. Samalla on siis hyvä mahdollisuus uudistaa puistoaluetta ja tehdä uusi liikuntapaikka.

Vantaalaiset voivat vaikuttaa Malmimäen puistoalueen suunnitelmiin. Karttakysely, johon voi vastata 2. lokakuuta asti, löytyy Vantaan kaupungin nettisivuilta.

– Keräämme nyt toiveita. Tarkoituksena on selvittää, mitä kaupunkilaiset ja alueella ulkoilevat pitävät tärkeänä ja mitä he alueelle haluavat, Mäkilä innostaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Huippusuosittuja kuntoportaita on nyt joka puolella – paitsi Vantaalla5.9.2017 21.25

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu