Paikallisurheilu

VJS teki sen jälleen – varmisti nousun Kakkoseen!

URHEILU Kaksi vuotta, kaksi nousua. VJS:llä on putki päällä.

VJS otti vahvan otti vahvan otteen kärkipaikasta jo kaatamalla TiPSin toisessa Vantaan derbyssä (kuva). Viimeinen niitti tuli viikonloppuna, jolloin joukkue vahvisti nousun Kakkoseen voittamalla FC Kontun.

Tero Vähämäki

Vantaan Jalkapalloseura varmisti lohkovoittonsa jalkapallon Kolmosessa viikonloppuna. Vantaalaisjoukkue voitti omassa ottelussaan FC Kontun ja Porvoon Futura kärsi kotitappion TuPSille.

Viime kauden päätteeksi nousua Nelosesta juhlinut VJS ei lähtenyt nöyristelemään sarjatasoa ylempänäkään. Joukkue on napannut 18 voittoa ja kärsinyt tappion vain kahdesti, kun sarjaa on pelaamatta kaksi kierrosta.

VJS on kunnostautunut etenkin hyökkäyspäässä. Vantaalaiset ovat nakuttaneet peräti 73 maalia 20 ottelussa.

Kristian Lehtonen (18 maalia), Vili Lankinen (12), Mikko Maaranen (11) ja Matias Pyysalo (11) ovat tuottaneet vastustajille jatkuvasti harmaita hiuksia.

Myyrmäkeläiset nappasivat myös epävirallisen Vantaan herruuden voittamalla paikallisvastustaja TiPSin kahdesti.

Vahva kausi voi saada vielä kirsikan kakun päälle, kun VJS kohtaa lauantaina amatöörijoukkueiden Region’s cupin finaalissa vaasalaisen FC Kiiston. Ottelun voittajalle on tarjolla pokaalin ja mitalien lisäksi 5000 euron rahapalkinto.

Kaikki ylimääräinen raha tulee tarpeeseen, sillä ensi kaudella joukkuetta koetellaan aivan uudella tasolla. Kakkosen ja Kolmosen välinen tasoero on monissa lohkoissa todella suuri. Lisäksi matkakustannukset kasvavat huomattavasti, sillä vastaan asettuu joukkueita pääkaupunkiseudun ulkopuoleltakin.

Viimeisin Kakkosessa pelannut vantaalaisjoukkue – VJS:n tavoin noususta nousuun edennyt Legirus Inter – kaatui rahavaikeuksien vuoksi jo ensimmäisen kauden jälkeen.

Pitemmillä perinteillä ja vahvemmalla junioripohjalla ryyditetty VJS on huomattavasti venäläisrahoitteista Legirusia vakaammalla pohjalla. Seura eteneekin rauhallisin askelin: ensimmäinen tavoite on säilyttää sarjapaikka.

Joukkueessa on yhdistynyt tällä kaudella kokemus ja nuoruuden into. Tulevaisuuden kannalta on lupauksia herättävää, että konkareiden takana on kasvamassa hyvä ikäluokka vantaalaisia lupauksia.

Lisääkin on tulossa. VJS:n A-pojat varmistivat paikkansa SM-karsinnassa voittamalla viikonloppuna Gnistanin 1–0.

Myös TiPSin tilanne näyttää nousuhaaveiden kariutumisesta huolimatta hyvältä. Vantaalainen jalkapalloa tekee uutta tuloaan.

Kolmonen

Vantaalaisjoukkueet miehittävät Kolmosen kahta kärkisijaa, kun sarjaa on kaksi kierrosta jäljellä. VJS varmisti jo nousunsa (54 pistettä), TiPS on kakkosena (47).

TiPS sijoittuu sarjassa toiselle tai kolmannelle sijalle.

Jäljellä olevat ottelut: Ponnistajat–VJS, TiPS–HPS ja VJS–HIFK/3, FC POHU–TiPS.

Kolmas sarjan vantaalaisjoukkue, eri lohkossa pelaava Korso/United, taistelee putoamista vastaan ja on kaksi pistettä viimeistä säilyjän paikkaa miehittävän FC Viikingit/S.C.P:n perässä.

FC Korso/United kohtaa vielä Nopsan ja Töölön Taiston.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu