Puheenaihe

Miltä näyttää missin hiuksilla palomiehen kypärä? Finalistit saivat sammutusoppia – katso kuvat

Miss Suomi -finalistit Milla-Mari Waismaa, Jenna Ruohola, Alina Voronkova, Janina Koskinen, Eevi Ihalainen, Emilia Anttikoski, Erika Helin, Mirella Merivirta, Jenny Lappalainen ja Ellinoora Myötyri saapuivat torstai-iltapäivänä Järvenpään paloasemalle.

[email protected]

Miss Suomi -finalisteilla on ollut viime viikot melkoista lentoa paikasta toiseen. Virallinen ohjelmarunko löytyy missiorganisaation verkkosivuiltakin, mutta kaikkea siihen ei ole kirjattu.

Esimerkiksi torstai-iltapäivän vierailu Järvenpään paloasemalla oli kirjaamaton keikka, koska se ei ollut yleisölle avoin.

Ohjelmassaoli tärkeiden kansalaistaitojen esittelyä ja harjoittelemista, eli kuinka elvytetään ja miten alkusammutetaan. Nostolavan kokeilemisesta jouduttiin luopumaan kovan tuulen takia.

Missiorganisaatiolla on kontakteja paloasemalle, joten siksi tällä seudulla oltiin jo kolmatta kertaa, viime vuonna Keravalla ja sitä ennen Järvenpäässä.

Miss Suomi -toimiston manageri Aleksandra Kantola kertoo, että kiertueen ohjelmaan vaikuttavat myös pitkäaikaiset sponsorisuhteet.

– Meillä on avoin keikkamyynti ympäri vuoden. Pyrimme käymään eri puolilla Suomea. Vuokatti oli nyt pohjoisin paikka ja sinne mennään Miss Suomi -kolmikon kanssa vielä uudelleen, sanoo Kantola.

Päivät ovat pitkiä. Pidämme huolta siitä, että unta saadaa riittävästi ja syödään säännöllisesti."

Turkin Alanya on ollut ohjelmassa jo viitenä vuonna, mutta viime vuonna se jäi väliin, kun oli Suomi 100 -juhlavuosi.

Tämänkertaiseen Turkin matkaan osuu myös kiertueen kommellus: paluulento Turkista peruuntui, missiehdokkaat istuivat lentokentällä viitisen tuntia odottamassa linja-autoa ja pääsivät sitten lopulta toiseen koneeseen. Paluumatka venyi 19 tuntiin.

– Siinä huomattiin, että ryhmähenki on tosi hyvä, kertoo Kantola, jonka mukaan ohjelmaa on ollut niin runsaasti, ettei tahdo muista mitä kaikkea on ollut. Ohjelmamuutoksiakin tulee aina välillä.

– Eilen meillä oli sponsoritapaamisia ja finaaliasujen sovittamista. Päivät on pitkiä. Pidämme kuitenkin huolta siitä, että unta on riittävästi ja syödään säännöllisesti.

Järjestyshäiröihin ei missikiertueella ole törmätty. Missien mukana kulkee huoltojoukkoja ja Turkissa heillä oli myös turvamiehiä.

Kantolan mukaan yksi mieleenpainuvimmista vierailuista oli Roihuvuoren vanhainkotiin: missejä oli siellä todella odotettu.

Pelastusjohtaja Jyrki Lindstedt toivotti neidoille onnea finaaliin.

Miss Suomi -kisoja on järjestetty vuodesta 1931. Enää kisat eivät tule televisiosta, ne on ilmaiseksi katsottavissa verkossa. Kisat järjestetään Red Carpet -gaalana. Mukana on 15 takavuosien missiä, muun muassa Tarja Smura ja Lola Odusoga.

Missikiertue huipentuu Billnäsiin

Miss Suomi tour käynnistyi 6.9, kun finalistit julkistettiin Hotelli Presidentissä. La 8.9. missit vierailivat With Love -häätapahtumassa Vanajanlinnassa sekä Kauppakeskus Lännessä Turussa.

Su 9.9. vuorossa oli Tampere. Ma–su 10.–16.9. Miss Suomi -finalistit olivat Turkissa. Su–ke 6.–19.9. ohjelmassa oli Vuokatin Aateli. To–pe 20.–21.9. missiehdokkaat olivat Seinäjoella.

La–ma 22.–24.9. vuorossa oli Järvisydän. Ti 25.9. missifinalisteihin saattoi törmätä laivalla: Viking XPRS. Ke 26.9. oli Roihuvuoren vanhainkodissa Kuningatar- ja Kuningas -kilpailu

Miss Suomi 2019 -finaaligaala on Billnäsin Ruukilla la 29.9. kello 20. Suora lähetys verkossa www.viafree.fi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Miss Suomi kruunataan lauantaina – täältä näet finaaligaalan maksutta kello 20 alkaen27.9.2018 21.15

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat