Puheenaihe

Tammiston kauppatien sumppukohtaan suunnitellaan parannusta

RUUHKAT Vantaan kaupunki edistää vilkkaan Tammiston kauppatien parantamista.

Tammiston kauppatie kapenee kaksikaistaiseksi tien eteläpäässä lähellä Helsingin rajaa. Tuusulanväylän siltojen uusiminen mahdollistaisi tien leventämisen.

Päivi Tuovinen

Tammiston kauppatien ruuhkiin saattaa näillä näkymin tulla helpotusta lähivuosien aikana Tuusulanväylän ali kulkevien siltojen luona.

Vantaan kaupunki esittää Uudenmaan Ely-keskukselle yhteishanketta, jossa selvitetään siltojen pidentämistä tai uusimista. Silloin siltojen alle olisi tilaa rakentaa kaksi kaistaa molempiin suuntiin, jolloin 2+2-kaistaa saataisiin koko Tammiston kauppatien pituudelta.

Vantaa on jopa valmis osallistumaan kustannuksiin, jotta autoilijoita piinaavat ruuhkat saadaan hellittämään.

Vantaa on jopa valmis osallistumaan kustannuksiin."

Kaupungininsinööri Henry Westlin kertoo, että siltojen pidennys ja tai uusiminen on todennäköisesti parempi vaihtoehto liikenneongelmiin kuin jo vuosikausia kaavaillut Ylästöntien uudet rampit. Niin sanovat uusimmat selvitykset.

– Se on myös halvempaa, vaikka kallistahan siltojenkin rakentaminen on, Westlin jatkaa.

Siltojen kohdalla on jo valmis asemakaava, mikä nopeuttaa työtä. Lisäksi siltojen uusiminen on Westlinin mukaan yksinkertaisempaa kuin ramppien rakentaminen. On kuitenkin mietittävä, miten vilkas liikenne sujuu rakennustyön aikana. Paikassa tarvitaan myös painumien korjausta.

Myös Helsinki pitää saada hankkeeseen mukaan, sillä Tammiston kauppatien eteläpää päättyy Tapaninkyläntien liikennevaloihin ja Helsingin rajalle. Fakta on, että iso osa Tammiston myymälöiden asiakkaista ajaa sinne Helsingistä.

Tammiston kauppatien eli entisen Valimotien liikenteen sujumiseksi on yritetty miettiä ratkaisuja jo vuosikausia ellei vuosikymmeniä. Ongelmana on rahan vähyys, mutta toisaalta vaakakupissa ovat myös elinkeinoelämän toimintaedellytykset ja asiakkaiden joustava liikkuminen niin autoilla kuin busseilla.

Westlin uskoo, että Tammiston kauppatien liikenneruuhkien helpottaminen on nyt lähempänä kuin koskaan aiemmin. Hanke on Uudenmaan Ely-keskuksen hankkeissa suunnitelmakaudella 2019–2022.

Hankkeita Vantaalla

Uudenmaan Ely-keskuksen hankkeita suunnitelmakaudelle 2019–2022 ovat myös:

Kevyen liikenteen väylä Koivukylänväylälle Vanhan Myllypolun ja Lahdentien välille, melusuojaus Lahdenväylälle Metsolan ja Jokivarren kohdalla sekä Keimolan uusi palvelualue Hämeenlinnanväylälle (Klaukkalan liittymä, Luhtaanmäki) ja Ohratie rakenteen parantaminen Jokiniemessä.

Hankkeet voivat olla suunnitelmissa, mutta se ei vielä tarkoita niiden toteutumista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Vantaan painajaismaisiin ruuhkiin etsitään helpotusta – liikennettä tutkitaan uusin konstein18.1.2017 06.20

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu