Puheenaihe

Mielipide: Pyhän Annan lastenkirkko on tarpeellinen alueen kohtaamispaikka

Pyhän Annan lastenkirkko.

Päivi Tuovinen

Pyhän Annan lastenkirkko on tarpeellinen ja ainutlaatuinen koko Vantaan seurakuntien kannalta, kirjoittaja muistuttaa.

Itä-Hakkilan Pyhän Annan lastenkirkon purkamisesta ei ole vielä tehty päätöstä vaikka kiinteistöasiainjohtokunta niin ehdottaakin.

Kirkko on ensimmäinen lastenkirkko Suomessa ja ainoa, jossa lapset ovat päässeet mukaan suunnitteluun. Vuonna 2004 tehdyssä peruskorjauksessa on huomioitu erityisesti lasten ja perheiden tarpeet. Päiväkoti- ja koululaisryhmiä kävi säännöllisesti joka puolelta Vantaata tutustumassa kirkkoon.

Juuri lapsena saadut myönteiset kokemukset ovat tärkeitä ja elämyksellisiä. Lapsissa on meidän tulevaisuutemme.

Korjauksiin tarvitaan tietysti rahaa ja tilat täytyy saada turvallisiksi sekä terveiksi. Tarvittava korjaussumma, noin 1,5 miljoonaa euroa, ei kaada seurakuntayhtymän taloutta. Lisäksi summa riippuu korjaustöiden laajuudesta.

Yläkerta on tärkein toiminnan kannalta ja Hakunilan seurakunta on ilmoittanut sitoutuvansa viiden vuoden ajan käyttökustannuksiin. Eri mahdollisuudet tullaan punnitsemaan vielä tarkoin.

Kirkko on valmistunut vuonna 1968 arkkitehti Göran Malmströmin suunnitelmien pohjalta ja oli kylän ja lähialueiden asukkaiden laajasti toivoma ja kannattama hanke.

Sen sijainti mäellä koulun läheisyydessä on mahdollistanut iltapäiväkerhon pidon pienille koululaisille ja lapsiperheille luontevan kokoontumispaikan. Etenkin jouluisin ja juhlapyhinä kirkko on täyttynyt kyläläisistä vauvasta vaariin ja mummoon. Lapset voivat vapaasti liikkua kirkossa ja osallistua tilaisuuksiin. Se on ollut nimensä mukaisesti lasten ja perheiden sekä eri sukupolvien kohtauspaikka.

Nykyisin on tullut tavaksi todeta, että emme tarvitse seiniä vaan panostamme toimintaan. Suomen sääolosuhteissa tarvitaan kuitenkin myös seiniä jotta toimintaa voidaan harjoittaa.

Älkäämme antako niin helposti periksi. Pyhän Annan lastenkirkko on tarpeellinen ja ainutlaatuinen koko Vantaan seurakuntien kannalta.

Se saadaan kuntoon, kun vain päätämme sen tehdä ja tutkailemme arvomaailmaamme vähän tarkemmin.

Tarja Eklund

Vantaan yhteisen seurakuntaneuvoston ja valtuuston jäsen,

Hakunilan seurakuntaneuvoston jäsen

kaupunginvaltuutettu (sd.)

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Puretaanko vai korjataanko? – Vuosia suljettuna olleen lastenkirkon kohtalosta päätetään loppuvuodesta10.10.2018 07.15

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu