Puheenaihe

Tikkurilan poliisitalon taakse nousee uusi kortteli – tältä se näyttää

KAAVA Tikkurilaan suunnitellaan autotonta VAV:n taloa ja puukerrostaloja.

Arkworks Arkkitehdit oy on kaavatyön aikana hyvin alustavasti visualisoinut tulevan korttelin sisäpihan näkymää.

Arkworks Oy

Oikeus- ja poliisitalon naapurista Tikkurilasta puretaan kaksi vanhaa kerrostaloa ja päiväkoti. Paikalle kaavoitetaan tontit kuudelle kuusikerroksiselle asuinkerrostalolle ja uudelle kaksikerroksiselle päiväkodille. Päiväkodin on tarkoitus valmistua vuonna 2020. Asuintalojen valmistumisvuosi ei ole vielä tiedossa. Se riippuu muun muassa kaavan vahvistuksen ajankohdasta.

Päiväkoti rakennetaan Veturipolun eteläpuolelle lähelle kirjastoa.”

Uusi kortteli jää etelä–pohjoinen-suunnassa Lummetien ja Vaihdepolun väliin.

Vanhojen kerrostalojen ja päiväkodin tilalle tulee seitsemän rakennusta. Tikkurilan aluearkkitehti Ritva Kotilainen kuitenkin huomauttaa, ettei korttelin tonttitehokkuus poikkea ympäristöstä. Korttelista tulee vehreä.

– Kaavassa määritelty vihertehokkuus toteutuu ja kortteliin saadaan istutettua puita ja muuta viherrakennetta, sanoo Kotilainen.

Puolet rakennuksista tulee Vantaan vuokra-asuntoyhtiön VAV:n omistukseen ja toinen puoli varataan vapaarahoitteisille puukerrostaloille.

VAV:n kohde on autoton ja sen vieraspaikat sijoittuvat Ratarampin pysäköintialueelle. Puukerrostalojen autopaikat sijoittuvat rakennusten ensimmäiseen kerrokseen ja niiden välissä oleviin pysäköintihalleihin.

Kaavalla mahdollistetaan myös se, että alueen koillisnurkkaan Ratarampin kainaloon on mahdollista rakentaa nelikerroksinen pysäköintitalo ja katutasoon huoltoasema.

– Korttelin länsipuolella eli oikeustalon puolella autopaikkoihin ajetaan sisään Esikkotien ja Esikkopolun kautta. Huolto, muutto- ja pelastusajo kortteleihin on mahdollista itäpuolelta Veturipolun sekä Veturikujan kautta, kertoo Kotilainen.

Päiväkoti rakennetaan Veturipolun eteläpuolelle, Esikkopuistoa vasten ja lähelle kirjastoa. Veturipolun katualue siirtyy nykyisestä sijainnistaan pohjoisemmaksi ja osa nykyisestä Esikkopuistosta jää päiväkodin ja sen piha-alueen alle.

250 uutta asuntoa

Purettavien päiväkodin ja kahden kerrostalon paikalle kaavoitetaan tontit kuudelle asuinkerrostalolle, joihin tulee yhteensä noin 250 asuntoa sekä uudelle 192-paikkaiselle Veturin päiväkodille.

Kuusikerroksisten asuintalojen rakennusoikeus on 12 000 kerrosneliömetriä ja päiväkodin 2 000 kerrosneliömetriä.

Purettavat kerrostalot sijaitsevat osoitteissa Esikkotie 5 ja Veturipolku 8.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu