Puheenaihe

Vihreät kriisissä Kirkkonummella – jo toinen joukkoero viikon sisällä

Vihreä valtuustoryhmä on hajonnut Kirkkonummella – syyksi on ilmoitettu ryhmän sisäinen luottamuspula. Kuva Kirkkonummen kunnanvaltuusta.

Paavo Rantalainen / arkisto

Kirkkonummen Vihreiden valtuustoryhmässä on tapahtunut jälleen eroamisia. Tällä kertaa lähti kaksi valtuutettua ja yksi varavaltuutettu.

Valtuutetut Elina Utriainen ja Minna Hakapää sekä varavaltuutettu Pekka Poutanen erosivat Vihreästä valtuustoryhmästä tiistaina, kerrotaan valtuustoryhmän tiedotteessa.

Syyksi ilmoitetaan vakava ryhmän sisälle muodostunut luottamuspula.

Paikallislehti Kirkkonummen Sanomat (KS) kertoo, että syynä eripuraan olisi valtuustoryhmään uusina jäseninä nousseet valtuutetut, jotka olisivat syrjäyttäneet kokeempia valtuutettuja tärkeiltä luottamuspaikoilta.

KS:n pääkirjoituksessa arvioidaan, että närää ovat herättäneet etenkin "voimakkaan feministiset painotukset", ja miehiä on kelpuutettu vain harvoille lautakuntapaikoille. Jäljelle jääneessä ryhmässä kaikki valtuutetut ovat nyt naisia.

Vihreiden ryhmä valtuustossa on pienentynyt 11 valtuutetusta kuuteen. Edellisen kerran kolmen valtuutetun ryhmästäerosta kerrottiin vajaa viikko sitten.

Vihreät saivat kevään 2017 kunnallisvaaleissa Kirkkonummella ison vaalivoiton: vihreiden äänisaalis oli yli 21 prosenttia äänistä – tällä potilla saatiin kokoon yksitoista valtuutettua.

Tulos oli vihreiden kaikkien aikojen paras: se nousi yhdellätoista paikallaan saman kokoiseksi kuin Rkp:n valtuustoryhmä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Vihreä valtuustoryhmä hajosi Kirkkonummella – kolme valtuutettua erosi, syynä luottamuspula2.11.2018 09.20

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu