Puheenaihe

Tutkija järkyttyi siitä, miten Suomessa rääkätään lemmikkejä – USU: Koiranpennun hukuttaminen wc-pönttöön siistimmästä päästä

Kuvituskuva.

Crista Lassfolk-Feodoroff

Eläinsuojelurikoksista annetaan Suomessa entistä kovempia rangaistuksia, kertoo Uutissuomalainen.

Rikos johtaa entistä useammin vankeusrangaistukseen ja suurempiin sakkoihin kuin aiemmin.

Asiaa tutkinut Itä-Suomen yliopiston tutkija-yliopistonlehtori Tarja Koskelan mukaan rikosten taustalla voi olla ihmisen elämänhallinnan pettäminen, jolloin esimerkiksi lemmikkki jätetään ruokkimatta. Osa rikoksista on kuitenkin silkkaa väkivaltaa.

Uutissuomalainen mainitsee muun muassa tapauksen, jossa koiranpentu on hukutettu vessanpönttöön. Tapaus ei ole kuitenkaan pahimmasta päästä, vaan tietoon on tullut tätäkin suurempia julmuuksia.

– Niiden lukeminen on tuntunut kamalalta. Kun tein väitöskirjaani, ajattelin välillä, että vaihdan aihetta, en halua enää lukea näitä. Mutta sitten kuitenkin mietin, että jos minä en tee tätä, kuka näiden eläinten puolesta sitten puhuu. Jos näitä asioita haluaa tuoda esiin, jonkun niitä on tutkittava, Koskela sanoi Uutissuomalaiselle.

Vuonna 2011 rikoslakiin lisättiin törkeä eläinsuojelurikos. Sen tarkoitus oli ankaroittaa tuomioita, kun perusmuotoisen rangaistusasteikon yläpäätä ei enää tarvitse säästää törkeille tapauksille. Tämä näyttää Koskelan mukaan toteutuneen.

– Edelleen kuitenkin käytetään lähinnä rangaistusasteikon alapäätä. Ainakin osasta tekoja olisi voitu tuomita ankaramminkin, Koskela arvioi Uutissuomalaisen haastattelussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Tässäkö ratkaisu koirahyökkäysten kitkemiseksi: koira-ajokortti isoille koirille31.10.2018 18.25
Kennelliitto ei kannata rotukieltoja koirahyökkäysten suitsimiseksi – "Voi tehdä koirista statussymboleja huonolla tavalla"31.10.2018 18.45

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu