Puheenaihe

Uusi sovellus opastaa turistin nähtävyyksille Vantaalla

AVIAPOLIS Perille asti -hankkeessa kokeillaan monenlaisia tapoja liikkua.

Ääniohjattu reitti opastaa matkailijan muun muassa Backaksen kartanon historialliseen miljööseen ja Kartanonkosken asuinalueelle.

Arkisto/Johanna Erjonsalo

Vantaalle saapuneet matkailijat pääsevät loppuvuoden ajan tutustumaan kaupungin nähtävyyksiin uudella tavalla.

Holiday Inn ja Bonus Inn -hotellien turistit voivat ladata älypuhelimeensa sovelluksen, jonka ohjaamana he voivat kävellä, lenkkeillä tai vaikka pyöräillä Aviapoliksessa alueeseen tutustuen.

Appsipaja Oy:n Route Pepper -älypuhelinsovelluksesta löytyy tällä hetkellä ääniohjattuja Aviapolis-reittejä suomeksi ja englanniksi, myöhemmin myös japaniksi ja kiinaksi.

Reitit kulkevat muun muassa Backaksen kartanomiljöössä, Kartanonkosken alueella ja jokivartta pitkin Helsingin pitäjän kirkonkylälle. Ilmailuaiheinen reitti vie Ilmailumuseoon ja Lemminkäisen kalliolle, josta voi bongailla lentokoneita.

Kokeilu on osa Perille asti -hanketta, jonka tavoitteena on löytää uudenlaisia markkinalähtöisiä liikkumisen palveluja, joita voisi hyödyntää erityisesti matkailualan yrityksissä.

Toisessa kokeilussa testataan Bikefy-pyöräpalveluja alueen kahdessa yrityksessä.

– Kokeilussa testataan pyörä palveluna -konseptin soveltuvuutta yritysten näkökulmasta. Pyörät tarjotaan yritykselle avaimet käteen -periaatteella, jolloin palvelu sisältää huollot, oheistuotteet kuten kypärät ja lukot sekä tarvittaessa myös talvirenkaat, Perille asti -hankkeen asiantuntija Riikka Ikonen kertoo.

Taittopyörän ja julkisen liikenteen yhdistelmää pilotoitiin alueella viime vuonna. Työntekijät testasivat, voisiko yksityisautoilua vähentää ja kulkea työmatkat sen sijaan julkisen liikenteellä sekä taittopyörällä. HSL:n, HSY:n ja Vantaan kaupungin kokeilussa oli tuolloin mukana kuusi ihmistä. Palaute oli myönteistä ja nyt kokeilu jatkuu hieman erilaisena.

Aviapoliksen alueella työskentelee yli 37 000 ihmistä. Viime vuosina alueella on testattu myös kimppataksien ja yhteiskäyttöautojen suosiota.

6Aika Perille asti -hanke jatkuu vielä ensi vuonna. Ikonen kertoo, että luvassa on esimerkiksi kokeilu, jossa matkailijoita opastetaan lentokentältä Vantaan matkailukohteisiin eri liikkumismuodoin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Monitoimikeskus näyttää olevan jäissä – Kaupunkisuunnittelupomo: Emme ole kuulleet Aviapolis Studiosin edustajista vuoteen30.5.2018 07.10
Vantaa koettaa helpottaa matkaajien pääsyä päämäärään – Tältä työpaikka-alueelta löytyy ongelmapaikkoja23.10.2017 06.10

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu