Puheenaihe

Helsingin eläinsuojeluyhdistys palkitsi Haltialan tilan

Haltialassa kasvatetaan muun muassa lihakarjaa.

Haltialan tila

Helsingin eläinsuojeluyhdistys (Hesy) myönsi 144-vuotissyntymäpäivänsä kunniaksi Eläinsuojelun Topelius -palkinnon Haltialan kotieläintilalle. Palkinto myönnettiin sen esimerkillisestä eettisestä eläintuotannosta ja kasvatuksellisesta työstä.

Helsingissä sijaitseva Haltialan tila on oikea maatila. Tilalla kasvatetaan muun muassa lihakarjaa, lampaita, sikoja ja vuohia.

Lihakarja pääsee ulos ympäri vuoden. Muut eläimet saavat olla ulkona laiduntamassa tai käyskennellä vapaasti piha-alueen aitauksissa keväästä syksyyn asti. Lisäksi pihapiirissä on maatiaiskanoja.

– Haltialan tila on kuin paratiisi keskellä Helsingin kaupunkia. Sen tilan keskeisenä toimintaperiaatteena on eläinten kokonaisvaltainen hyvinvointi. Siellä jokaisella eläimellä on yksilöarvo. Tällaisen arvopohjan soisi ohjaavan jokaisen suomalaisen eläintilan toimintaa, sanoo Hesyn puheenjohtaja Hannele Luukkainen.

Tila on avoinna vierailijoille vuoden jokaisena päivänä. Paikka on hyvin suosittu koululaisten ja lapsiperheiden päiväretkikohde.

– Opetus, valistus sekä tietynlainen eläin- ja maatilaterapia ovat keskeinen osa tilamme toimintaa. Täällä voi nähdä, kokea ja haistaa kotieläimet niiden luonnollisessa ympäristössään, kertoo Haltialan tilan pehtoori Jari Kuusinen.

Hesy perusti palkinnon vuonna 1998. Se myönnetään vuosittain eläinsuojelun saralla ansioituneelle yksityishenkilölle tai yhteisölle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Haltialassa todistetaan iloisia perhetapahtumia – "Joitakin luonnollinen näky saattaa järkyttää"27.5.2018 10.15

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu