Puheenaihe

Mika Niikko jyrähti ulkoministeriölle: "Nyt nopeutta hädänalaisten auttamiseen!"

Malesiassa pidätetyt neljä suomalaista ovat tänään palanneet Suomeen. Kuvassa tulijat Helsinki-Vantaan lentokentällä.

Aapo Siippainen

Malesiassa raamatunlauseita sisältäneitä kyniä jakaneet ja vangituiksi joutuneet neljä suomalaista ovat palanneet Suomeen.

Tänään iltapäivällä vastassa oli noin 30 uskonsisarta ja -veljeä, kun ryhmä saapui iltapäivällä Helsinki-Vantaan lentoasemalle.

Perussuomalaisten kansanedustaja Mika Niikko on kiitollinen siitä, että pidätettynä ollut ryhmä on päässyt vapauteen. 

– Nyt on huojentunut mieli siitä, että olemme saaneet ryhmän kotiin. Tämä on omaisille, ystäville ja seurakunnalle suuri rukousvastaus, Niikko myöntää.

Lue myös: Malesiassa pidätetty suomalainen kertoo 8 päivän painajaisesta: "Koimme kidutusta – pelkäsin niskalaukausta"

Niikon mukaan prosessi on herättänyt huolta niiden noin kahdensadan suomalaisen puolesta, jotka vuosittain joutuvat hätään ulkomailla. 

– Olen hämmentynyt siitä hitaudesta, jolla tässä Malesian tapauksessa toimittiin. Aikaa oli vain seitsemän päivää ennen kuin syyte olisi nostettu, Niikko taivastelee.

Suurlähetystön työntekijävierailu onnistui useiden pyyntöjen jälkeen vankilassa vasta kuudentena vankeuspäivänä.

Ulkoministeriön pitäisi Niikon mielestä entistä ponnekkaammin valvoa, ettei heiltä apua pyytäneitä suomalaisia kiduteta tai kohdella muutoin väärin vankiloissa, kuten Malesian tapauksessa oli käynyt. 

– Kuinka voidaan luottaa siihen, että muut maat kohtelisivat Suomen kansalaisia perusoikeuksien edellyttämällä tavalla, jos edes oma ulkoministeriö ei yritä siitä varmistua? Niikko kritisoi.

Niikko on hallinto- ja turvallisuusjaoston puheenjohtaja. Valtionvarainvaliokunnan alainen hallinto- ja turvallisuusjaosto vastaa muun muassa ulkoministeriön budjetista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Malesiassa pidätetty suomalainen kertoo 8 päivän painajaisesta: "Koimme kidutusta – pelkäsin niskalaukausta"28.11.2018 16.46
Kuva: Tällaista kynää kidutusta kokenut suomalainen jakoi Malesiassa – lue teksti sanasta sanaan28.11.2018 17.01

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu