Puheenaihe

Naiset paljastivat toimittajan rajut toimet – HS: Syyttää nyt Journalisti-lehteä kunnianloukkauksesta

Kuvituskuva.

Arkisto/ Jasmin Kareinen

Raiskauksesta ja seksuaaliseen tekoon pakottamisesta marraskuussa tuomittu toimittaja Ari Lahdenmäki katsoo Journalisti-lehden syyllistyneen kunnianloukkaukseen, kun se kertoo tuoreessa numerossaan hänen ahdistelleen vuosien aikana useita naisia.

Lahdenmäen näkemyksestä kertoo Helsingin Sanomat, joka pyysi häneltä kommenttia Journalistin juttuun liittyen. Lahdenmäki vastasi HS:lle sähköpostitse, että "jutun väitteistä suurin osa ei pidä paikkaansa vaan on sepitettyjä, jopa houreisia, ja loput niistä ovat pahasti vääristeltyjä".

Journalisti-lehti haastatteli kahtatoista naista, joiden kokemukset Lahdenmäestä ajoittuvat viidentoista vuoden ajalle, sekä useita Lahdenmäen tuntevia henkilöitä.

Sähköpostissaan HS:lle Lahdenmäki toteaa Journalistin jutun loukkaavan monin tavoin kunniaa ja yksityisyyden suojaa. Hän kertoo myös keskustelevansa mahdollisista toimista juristiensa kanssa.

Lahdenmäki on työskennellyt muun muassa Helsingin Sanomissa, Journalistissa, Long Playssa ja Ylen A-Studiossa.

Journalistin mukaan Lahdenmäki on käyttänyt asemaansa tunnustettuna toimittajana hyödykseen päästäkseen ahdistelemiensa naisten lähelle. Viestissään HS:lle Lahdenmäki pitää väitettä "absurdina".

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

12 naista kertoo raiskauksesta tuomitun toimittajan teoista Journalistille – "Heräsin siihen, että hän oli sisälläni"29.11.2018 11.41

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu