Puheenaihe

Peter Vesterbacka sai 100 miljoonaa Tallinna-tunneliin – kattaa alle prosentin kokonaiskuluista

Peter Vesterbacka.

Arkisto / Juha Perämäki

Liikemies Peter Vesterbackan luotsaama tunnelihanke Tallinnaan on saanut dubailaiselta rakennusyhtiö ARJ Holding LLC:tä 100 miljoonan euron rahoituksen.

Sopimuksen mukaan tunnelihankkeen taustayhtiö Finest Bay Area Development saa 100 miljoonan euron rahoituksen, joka käytetään tunnelin suunnitteluun ja lupa-asioihin.

Vesterbacka on arvioinut tunnelin kustannuksiksi 15 miljardia euroa. 100 miljoonaa on noin 0,67 prosenttia 15 miljardista.

Lisäksi tunneli on jo Uudenmaan maakuntakaavaehdotuksessa, ja arvio tunnelin ympäristövaikutuksista jätetään ely-keskukselle tammikuussa, kertoo MTV Uutiset.

– Ensimmäisen ulkopuolisen rahoittajan mukaantulo on merkittävä askel koko hankkeelle, Vesterbacka muun muassa sanoo.

Helsingin ja Tallinnan välistä tunnelia puuhataan sekä virkamiesvetoisesti että Vesterbackan johdolla. Virkamieshanke on FinEstLink, jossa mukana ovat Helsingin ja Tallinnan kaupungit, Uudenmaan ja Harjun maakunnat sekä Suomen ja Viron liikenneministeriöt. Yksityiseen rahoitukseen nojautuva FinEst Bay Area Project henkilöityy peliyhtiö Roviosta tunnetuksi tulleeseen Vesterbackaan.

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) sanoi tiedotustilaisuudessa 30. marraskuuta, että Helsingin ja Tallinnan välillä on oltava vain yksi tunnelihanke.

– Kun katsoo hanketta ja siihen vaadittavan infrastruktuurin kokoa, ei ole kilpailevia hankkeita. Projekteja voi olla vain yksi. Se, joka haluaa rakennuttaa tunnelin, tarvitsee joka tapauksessa valtion ja kaupungin tuen ja luvat, Berner sanoi tiedotustilaisuudessa Uuden Suomen uutisen mukaan.

Virkamiesten tunnelin kustannusarvio on 13,8–20 miljardia euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Ministerit Berner ja Simson: Helsinki–Tallinna-tunneli tärkeä suurhanke – Näin toteutuminen vaikuttaisi maiden arjessa30.11.2018 15.03
Uusi megakohde auki Tallinnassa – yli 30 ravintolaa saman katon alla26.11.2018 21.10
Työryhmä Tallinnan rautatietunnelista: suurhanke edellyttää yksityisen sektorin osallistumista15.5.2018 15.33

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu