Puheenaihe

USU: Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila suhasi kolmessa kuukaudessa yli 5 000 euron taksikulut

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila.

Arkisto / Marjaana Varmavuori

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttilalle on kertynyt taksimatkoja syyskuun alusta marraskuun loppuun mennessä yhteensä 5 170 euroa, jos huomioon otetaan vielä kirjanpitoon laittamattomat kuitit, kertoo Uutissuomalainen.

Kurttila on kuljetuttanut itseään taksilla tänä aikana esimerkiksi Oulusta Jyväskylään 591,90 eurolla ja Helsingistä Harjavaltaan 500 eurolla.

Linja-automatkoja on samalta ajalta kertynyt vain 71,30 euroa ja junakuluja 678,54 euroa.

Kurttila on myös SDP:n eduskuntavaaliehdokas Keski-Suomen vaalipiirissä.

Marraskuun 16. päivä lapsiasiavaltuutettu kiirehti Jyväskylästä Äänekosken Kartanokievariin ja palasi sieltä Helsinkiin lentokoneella yhteensä 328,45 euron kuluilla. Taksikulut olivat yhteensä 112,60 euroa.

Kiirehtimisen syy oli demaritaustaisen eläkeläisjärjestön Keski-Suomen Eläkkeensaajien pikkujoulut, joihin Kurttila oli lupautunut puhumaan.

Kurttilan mielestä hänen taksin käyttönsä on yleistä, mutta aina harkittua ja työtehtäviin liittyvää. Taksin käyttö tuo ajansäästöä ja työhyvinvointia.

– Suomi on iso maa, ja tässä tehdään valtakunnallista, kansallista tehtävää. Toki se vaatii, että liikkuminen on sujuvaa ja nopeaa, Kurttila sanoo.

Lapsiasiavaltuutetun matkustusta säätelee myös oikeusministeriön hallinnonalan matkustusohje, taksia voidaan käyttää sen ollessa ”tarkoituksenmukaisin vaihtoehto”. Taksin käyttöön täytyy löytyä jokin peruste.

Oikeusministeriössä käytäntönä on erikoinen sääntö, jonka mukaan viraston päällikön matkakulut hyväksyy tämän sijainen, eli käytännössä Kurttilan alainen.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu