Puheenaihe

Kaukoliikenteeseen uusia vuoroja – joulun yöjunat myyty jo loppuun

Kuvituskuva.

Arkisto/ Ari Peltonen

Joulun junaliikenteessä matkustaa yli puoli miljoonaa matkustajaa. Junissa on vielä tilaa, mutta lippuja myydään kovaa vauhtia.

Pohjoisen junavuorot täyttyvät nopeimmin. VR Groupin mukaan suurin osa joulun yöjunista on jo myyty loppuun ja useat Helsingin ja Rovaniemen väliset junat ovat hyvin täynnä.

VR Group lisäsi joulukuun alussa 46 uutta kaukoliikenteen vuoroa. Koko vuoden aikana liikenteeseen on tuotu yhteensä 128 uutta vuoroa. Matkustajaliikenteen johtajan Maisa Romanaisen mukaan valinnanvaraa lisätään, jotta juna olisi jatkossakin varteenotettava vaihtoehto.

Uusien junavuorojen kanssa osuu samaan aikaan vuoden kiireisin matkustussesonki. Lisäksi myynnissä ovat ensi kevään hiihtoloma- ja pääsiäismatkat pohjoiseen.

– Pidemmälle matkustavat suunnittelevat matkansa ja ostavat lippunsa yleensä hyvissä ajoin. Päiväjunat täyttyvät yöjunia myöhemmin ja useimmissa päiväjunissa on vielä istumapaikkoja tarjolla, sanoo Romanainen.

Jouluajan kaukoliikennejunissa matkustaa arviolta 550 000 matkustajaa.

Joulun menoliikenne osuu tänä vuonna viikonlopulle ja vilkkaimmat matkustuspäivät ovat todennäköisimmin 21.–23. joulukuuta. Paluuliikenteen suosituin matkapäivä näyttää tällä hetkellä olevan tapaninpäivä 26. joulukuuta.

Junamatkustus on kasvanut tasaisesti koko vuoden. Kotimaan kaukoliikenteen matkamäärät ovat VR Groupin mukaan kasvaneet tähän mennessä viisi prosenttia viime vuoteen verrattuna.

Matkamäärät kasvoivat eniten, 14 prosenttia, Helsingin ja Kuopion välillä. Matkat Helsingistä Jyväskylään, Joensuuhun ja Turkuun kasvoivat 10 prosenttia.

Tammi-marraskuussa kaukojunilla tehtiin lähes 12 miljoonaa matkaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu