Minne mennä

Satapäinen kuoro kajauttaa joulutunnelmaa Dixin asemahalliin – osallistuminen lauluun sallittu

Dixissä lauantaina 15. joulukuuta kello 14–14.30 kulkevat matkaajat saavat roppakaupalla joulutunnelmaa askeliaan siivittämään, kun satapäinen kuoro heläyttää ilmoille joululauluja asemasillan idänpuoleisessa päässä (kuvassa takana).

Armi Suojanen

Lauantaina 15. joulukuuta Dixistä lähtee paitsi paljon junia myös massiivisesti ääntä. Ääni on jouluista ja sen tuottaa Vantaan seurakuntien kuoroista koottu, noin sadan laulajan pop up -kuoro.

Joululauluja soljuu livenä aseman lauantaivipinään kello 14 alkaen puolen tunnin ajan. Vantaan seurakuntien musiikkisihteerin Kaisa Nuoliojan mukaan ohjelmistossa mennään pääosin klassikoilla ja mukana laulaminen on sallittua ja jopa suotavaa, vaikka lauluvihkoja tapahtumassa ei olekaan jaossa.

Lauantaina on Joululaulupäivä, jonka pääkaupunkiseudun seurakuntien tuottama Jouluradio-kanava lanseerasi muutama vuosi sitten Siivouspäivän ja Ravintolapäivän tapaiseksi kansalliseksi pop up -yhteislaulutapahtumien järjestämispäiväksi.

– Me haimme pop up -kuorollemme keskeistä paikkaa, jossa liikkuisi paljon ihmisiä ja siten esiintymispaikaksi valikoitui Dixi. Joululaulupäivän ideahan on, että joululauluja voi laulaa kaikkialla ja kaikki voivat helposti osallistua, Nuolioja sanoo.

Kuorot ovat harjoitelleet ohjelmistoon valittuja lauluja tahoillaan.

– Yksi salamaharjoitus on tarkoitus pitää koko porukalla lauantaina ennen esiintymistä.

Satapäiselle laulajajoukolle on osoitettu paikka katetun asemasillan idänpuoleisesta päästä eli Väritehtaankadun puolelta.

– Muuten voisimme haitata liikaa hallissa kulkua. Hiukan voi olla haastetta siinä, kuinka itsemme sen toiseen päähän sovitamme, Nuolioja nauraa.

Jättikokoonpanoon tulee laulajia kymmenestä kuorosta. Ne ovat: Hakunilan kirkon kuoro, Kivistön kuoro, Korson seurakunnan vapaaehtoiset, Kultaisen iän laulajat, Lauluryhmä Katariinat, Omalla äänellä, Pyhän Laurin kuoro, Rekolan Pyhän Andreaan kirkon kuoro, Tikkurilan kirkkokuoro ja Vantaankosken seurakunnan kantaattikuoro.

Pop up -kuoroa johtaa tapahtumassa useampi kuoronjohtaja vuorotellen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kauneimmat joululaulut soivat pian Vantaalla24.11.2018 07.35
Joululauluja lauletaan kapakoissa ja ravintoloissa9.12.2018 08.05

Etusivulla nyt

Uusimmat: Minne mennä

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu