Puheenaihe

Kivistöön suunniteltu kauppakeskus kyntää vaikeuksissa: Rahaa ei löydy – suunnitelmaa kutistettiin

Kivistön kauppakeskus näyttää havainnekuvassa tämännäköiseltä.

Cederqvist & Jäntti Arkkitehdit

Kivistön kauppakeskushanke etenee vastatuulessa. Rahoitusneuvotteluissa ei ole vieläkään löydetty tarvittavaa sijoittajaa.

Siksi hankkeesta vastaavat NCC ja Skanska sekä hypermarketteja suunnitelleet HOK-Elanto ja Ruokakesko ovat pyytäneet Vantaan kaupungilta, että tämä jatkaisi kauppakeskuksen kiinteistökaupan esisopimusta 30. kesäkuuta asti.

Vantaa myönsi jo viime vuonna hankkeen kehittäjille jatkoajan tämän vuoden loppuun. Tilanne on kuitenkin yhä se, ettei lopullisen kauppakirjan teolle ole edellytyksiä.

– Tarvittavaa investoria ei tässä markkinatilanteessa ole löytynyt, selvittää NCC:n kauppapaikkajohtaja Petri Anttalainen.

Kaupunginhallitus päättää uudesta jatkoajasta maanantaina.

Kiinteistökauppaneuvottelujen viivästymisen taustalla on sijoittajaehdokkaiden huoli siitä, riittääkö uudelle kauppakeskukselle tarpeeksi asiakkaita (VS 13.10.).

Nyt hankkeen kehittäjät ja Vantaa ovat yhtä mieltä siitä, ettei laajan kauppakeskuksen rakentamiselle ole vielä edellytyksiä: Kivistön asukasmäärä on siihen vielä liian pieni.

Hankkeesta vastaavat haluavatkin rakentaa kauppakeskuksen kaavailtua useammassa vaiheessa ja tehdä ykkösvaiheesta suunniteltua pienemmän.

Alun perin kauppakeskuksen ensimmäisen vaiheen piti olla noin 50 000 kerrosneliön laajuinen, mutta nyt hankkeen kehittäjät haluavat vuokrata tontin kaupungilta noin 15 000 kerrosneliön kokonaisuudelle.

Tällä turvattaisiin Kivistön asukkaille kaupalliset ja julkiset peruspalvelut. Kauppakeskuksen ensimmäiseen osaan sijoittuisivat joidenkin päivittäistavarakauppojen lisäksi Kivistön terveysasema ja kirjasto.

– Tavoitteena on yhä rakentaa ykkösvaihe joulumyyntiin 2020. Myöhempien vaiheiden aikataulusta ei ole vielä tietoa, Anttalainen kertoo.

 

Päivitetty 14.12. klo 15.16: Lisätty tieto, että jatkoaikaa neuvotteluille ovat hakeneet myös HOK-Elanto ja Ruokakesko.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kivistön kauppakeskuksen menestyminen epäilyttää sijoittajia – "Emme ole ajatelleet sitä, että hanke voisi kaatua"13.10.2018 07.15
Kauppakeskusten "ruuhkavuodet" lykkäävät Kivistön jättikeskuksen aloittamista – Redi ja Tripla ehtivät edelle21.6.2017 06.50

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu