Puheenaihe

Ilmailumuseolle avattiin rahankeräys: tavoitteena 2 miljoonaa euroa

Ilmailumuseon pelastamiseksi on avattu rahankeräys.

Marika Lumme/Arkisto

Ilmailumuseoyhdistys ry on avannut rahankeräyksen, jonka tavoitteena on kerätä kaksi miljoonaa euroa Suomen Ilmailumuseon Uusi ilmailumuseo -hankkeen tueksi.

Keräys jatkuu kahden vuoden ajan, 12. joulukuuta 2020 asti.

Suomen Ilmailumuseon johtaja Pia Illikainen pitää kahden miljoonan euron keräystavoitetta kunnianhimoisena, mutta mahdollisena. Hän toivoo, että keräykseen lähtevät mukaan niin yksityiset lahjoittajat kuin yritykset.

– Suomessa on paljon ilmailun ystäviä. Olemme myös saaneet paljon tukea, kun tilahaasteemme tuli julki. Olen toiveikas, että keräyspotti saadaan kasaan. Ehkä tämä innostaa myös isompiin lahjoituksiin, Illikainen kertoo.

Ilmailumuseo tavoittelee tällä hetkellä muuttoa Finnair Cargon entisiin tiloihin Helsinki-Vantaan lentoaseman ykkösterminaalin läheisyyteen. Muuttoon tarvitaan viisi miljoonaa euroa, josta valtio on luvannut tukena kolme miljoonaa. Museon omarahoitusosuus on kaksi miljoonaa euroa, joka on rahankeräyksen tavoitteena.

Ilmailumuseoyhdistys kertoo keräyksessään varoilla tuettavan Suomen Ilmailumuseon muuttoa uuteen ilmailumuseorakennukseen tai näyttely- ja museoesineiden säilyttämiseksi perustettavaan kokoelmakeskukseen. Lisäksi varoja voidaan käyttää materiaalihankintoihin, työsuoritteiden ostamiseen, näyttelyrakentamisen ja -ylläpidon kustannuksiin, markkinointi- ja viestintäkuluihin sekä muihin hankkeen suunnitteluun, museon rakentamiseen ja muuttoon sekä museotoiminnan säilyttämiseen liittyviin kuluihin.

Illikaisen mukaan varojen käyttökohde ratkeaa kun museon tuleva sijainti selviää.

– Varat voivat olla käytettävissä myös muuhun kuin uuteen museorakennukseen, kuten juuri kokoelmakeskus-hankkeeseen, Illikainen sanoo.

Ilmailumuseoyhdistyksen mukaan tilanteessa, jossa rahankeräys tuottaa arvioitua enemmän tai hanke ei toteudukaan, käytetään varat ensisijaisesti kokoelmakeskuksen toteuttamiseen. Mahdollista on myös, että varat menevät olemassa olevien suomalaisten ilmailumuseoiden toiminnan tukemiseen, lentokoneiden entisöinti- ja kunnostustoimintaan sekä ilmailuhistorian tunnettavuutta edistävän markkinoinnin, viestinnän ja julkaisutoiminnan kehittämiseen.

Keräyslupa on voimassa koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Ahdingossa oleva Ilmailumuseo ei toistaiseksi tähyile Malmille – "Muita vaihtoehtoja on tutkittu alustavasti"29.11.2018 07.35
Ilmailumuseon paikaksi ehdotetaan Tamperetta – "Keskustelu on avoinna siihen suuntaan"23.11.2018 18.35
Ehdotus: Ilmailumuseosta voisi tehdä skeittihallin15.11.2018 07.00
Seppo Itkosen, 81, Convair lentää pian Ilmailumuseoon Vantaalle – takana 5 000 työtuntia15.10.2018 07.15
Ilmailumuseo tähyilee rahtiterminaaliin – "Yksi mahdollinen vaihtoehto museon uusiksi tiloiksi"31.5.2018 08.10
Lentoemäntä teki näytelmän omasta alastaan – Ilmailumuseossa pääsee vuoden 1953 lennolle Pariisiin 23.5.2018 08.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu