Puheenaihe

Vantaa palkitsi Velmun kulttuuriteosta

Velmua on jo vuodesta 1996 lähtien luotsannut toiminnanjohtajana Tommi Ouvinen.

Johanna Erjonsalo

Vantaan elävän musiikin yhdistys Velmu ry sai Vantaan 10 000 euron kulttuuripalkinnon merkittävästä kulttuuriteosta. Palkinnon perusteina vaikuttivat muun muassa yhdistyksen monipuolinen vantaalaisen musiikkikikulttuurinja yhteisöllisyyden edistäminen sekä paikallisten artistien tukeminen. Velmu on järjestänyt myös konserttimatkoja, tarjonnut harjoitustiloja ja antanut soitonopetusta.

Uudistunut Vantaan kulttuuripalkinto myönnettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa kahdessa eri kategoriassa, sillä kaupunki haluaa merkittävien paikallisten kulttuuritekojen palkitsemisen lisäksi ohjata tukea uransa alussa oleville lahjakkaille vantaalaistaiteilijoille. Nuoren taiteilijan kulttuuripalkinnon, niin ikään 10 000 euroa, jakavat pianisti Bingheng Yang ja balettitanssija Pinja Huhtimo.

Bingheng Yang aloitti piano-opintonsa Vantaan musiikkiopistossa vuonna 2012. Hän oli tuolloin 12-vuotias ja vasta muuttanut Kiinasta Suomeen. Sittemmin hän on opintojensa ohessa soittanut musiikkiopistossa muun muassa lied-pianistina, musiikkiteatterin pianistina ja sinfoniaorkesterin pianistina ja toiminut oppilaiden sävellyskonserttien kantavana voimana sekä pianistina että säveltäjänä. Lukiolainen jatkaa edelleen Vantaan musiikkiopistossa sekä soittamista sävellysopintoja.

Pinja Huhtimo aloitti tanssimisen 3-vuotiaana Vantaan lapsibaletissa. Hän kilpaili ensimmäisen kerran valtakunnallisessa kilpailussa vuonna 2016 ja on sen jälkeen kilpaillut myös ulkomailla. Tänä vuonna Huhtimo kutsuttiin omassa ikäsarjassaan ainoana eurooppalaisena New Yorkiin arvostetun Valentina Kozlova International Ballet Competition -kisan finaaliin.

Tunnustukset jaettiin kaupunginvaltuuston kokouksessa maanantaina. Päätökset palkintojen saajista teki kaupunginhallitus vapaa-ajan lautakunnan esityksestä. Ehdotuksia kohteista saivat tehdä myös kaupunkilaiset.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Velmu tahtoo pelastaa Koisotien bänditalon – "Kaupunki antaa talon rapistua purkukuntoiseksi"15.11.2018 09.15
Skinheadeja, kyynelkaasua, palohälytys, viuhahtajia – 40-vuotiaan Velmun keikoilla on koettu kuumottavia tilanteita10.11.2018 08.40
Velmu tahtoo rockfestivaalin Backakseen – Yhdistyspomo tyytymätön nykyiseen festaritarjontaan19.1.2017 07.10
Vantaa-palkinnosta halutaan Vantaan kulttuuripalkinto4.10.2011 12.05

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu