Minne mennä

Lauri Porran ja Vantaan Viihdeorkesterin yhteistyö laajenee tieteen ja musiikin festivaaliksi

Vantaan Viihdeorkesterin marraskuisessa 70-vuotisjuhlakonsertissa kantaesitetty Aineen ja ajan messu sai hyvän vastaanoton ja poikii uudenlaisen tapahtuman Kulttuuritaloon Helsingissä. Maaliskuussa yleisölle on tarjolla Aineen ja ajan festivaali vol. 1, jolla maailmankaikeutta luotaavan teoksen säveltäneen Lauri Porran ja Viihdeorkesterin yhteistyö laajenee Helsingin yliopiston suuntaan.

Festivaalilla saa musiikin lisäksi nauttia annoksen tiedettä, kun Kumpulan tiedekampus esittelee tieteen ajankohtaisia innovaatioita, kuten suprajohdejunaa. Tiedeohjelmaa on mukana koko festivaali-illan ajan.

Aineen ja ajan messu jo itsessäänkin on musiikkia ja tiedettä yhdistävä teos, jonka solisteina vuorottelevat laulajana Ringa Manner ja kertojana professori Esko Valtaoja. Laulut on sanoittanut Paula Vesala. Musiikillisessa osuudessa kuullaan tapahtuman nimiteoksen lisäksi myös otteita säveltäjä, muusikko Mikko Joensuun paljon kehuja keränneestä Amen-trilogiasta. Esittäjinä ovat levykokonaisuuden tekijä itse, Vantaan Viihdeorkesteri ja Vaskivuoren lukion tyttökuoro.

Festivaalin on tarkoitus nimensä loppuviittauksen mukaisesti saada myös jatkoa. Vol. 2:n ajankohta ei kuitenkaan vielä ole selvillä.

Aineen ja ajan festivaali vol.1

La 2.3. Kulttuuritalolla Helsingissä.

Festivaali alkaa klo 18 tiede-ohjelmalla,

Musiikillinen osuus alkaa klo 19.

Sekä tiedettä että musiikkia on tarjolla niin lämpiössä kuin salissa.

Liput, alkaen 39 e, jo myynnissä Tiketissä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Lauri Porra ja Vantaan Viihdeorkesteri luotaavat universumia sinfonisessa teoksessa – Professori Esko Valtaoja: "Päädyin nyt sitten tähän ikään kuin solistiksi" 15.11.2018 06.30
Lauri Porra yhdistää tieteen ja taiteen Vantaan Viihdeorkesterin konsertissa4.10.2018 13.15
Hevibasisti-säveltäjä uudistaa Viihdeorkesterin – "Orkesterin ideaan en halua koskea"17.3.2018 19.45

Etusivulla nyt

Uusimmat: Minne mennä

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu