Puheenaihe

Hakunilan uimahallin uusi kokeilu on saanut kiitosta uimareilta – virtuaalivesijumppaa on toivottu muuallekin

HARRASTUS Altaan reunalla olevalta kosketusnäytöltä on valittavissa seitsemän erilaista jumppaohjelmaa.

Kuninkaalassa asuvat Erja ja Niilo Takala kokeilivat virtuaalivesijumppaa. Pariskunta kertoi jumpan tuovan mukavaa vaihtelua vesijuoksemiselle.

Marika Lumme

Kuninkaalassa asuva Erja Takala, 63, jumppaa Hakunilan uimahallin terapia-altaassa. Ohjeet Takala saa pieneltä näytöltä, joka sijaitsee altaan reunalla lähellä veden pintaa. Käynnissä on virtuaalivesijumppa.

– Tämä tuntuu tosi kivalta! Hyvää vaihtelua vesijuoksemiselle, Takala kertoo.

Virtuaalivesijumppa on ollut mahdollista Hakunilan uimahallissa noin kuukauden ajan. Kyseessä on Vantaan liikuntapalveluiden kokeilu.

– Kokeilu kestää alkuvuoteen. Sen jälkeen mahdollisesta laitehankinnasta päätetään käyttäjävolyymien ja -kokemusten sekä henkilökunnan kokemusten perusteella, kertoo liikunnansuunnittelija Heljä Punnala Vantaan liikuntapalveluista.

Punnalan mukaan liikuntapalvelut sai mahdollisuuden kokeilla uutta palvelua, ja innostui ottamaan virtuaalijumpat käyttöön Hakunilassa. Liikuntapalvelut maksaa virtuaalivesijumppien lisenssimaksuja noin 300 euroa kuukaudessa.

– Muissa Vantaan uimahalleissa ei ole uima-allasta, joka olisi aina käytettävissä virtuaalivesijumppaan. Siksi palvelun levittäminen muihin halleihin on haastavaa, Punnala selvittää.

Hakunilan uimahallin työntekijä Matti Kinner kertoo saaneensa runsaasti positiivista palautetta asiakkailta jo ensimmäisten viikkojen aikana. Innokkaimmin jumppavalikoimaan ovat tutustuneet iäkkäämmät vesijuoksijat.

– Ihmiset tykkäävät, kun tässä voi jumpata omassa tahdissa. Virtuaaliohjaajan avustuksella voi löytää uusia liikkeitä myös omaan harjoitteluun, Kinner kertoo.

Kosketusnäytöltä on valittavissa seitsemän erilaista jumppaohjelmaa. Osassa on ohjeistuksena käyttää apuvälineitä.

– Annamme uintivälineitä harkinnanvaraisesti lainaan. Niitä voi kysyä uimavalvojilta, Kinner kertoo.

Virtuaalijumppia

Tikkurilan Naisvoimistelijoiden virtuaalijumpissa voi valita lihaskuntotunnin, dynaamisen venyttelyn tai vaikkapa kahvakuulatunnin.

Elixian Myyrmäen toimipisteessä on tarjolla yli 30 virtuaalituntia. Omatoimisesti pääsee esimerkiksi easy yogaan, bootylicious-tunnille tai crosstrainingiin.

Rekolassa EasyFit-kuntokeskuksessa on tarjolla lähes parikymmentä virtuaalituntia, kuten kamppailu- ja teho -tunnit.

Flamingo Spassa sporttialtaalla on mahdollisuus harrastaa hydrohexiä, joka on treenisovellus, joka toimii kosketusnäytöllä koska tahansa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu