Puheenaihe

Mielipide: Kotikäyntejä tekevät kaupungin työntekijät pitäisi rauhoittaa pysäköinninvalvojilta

- Arjen kysymykset, kuten pysäköintiongelmat, vaikuttavat osaltaan työhyvinvointiin ja siihen, että työntekijät kokevat työtään arvostettavan, kirjoittajat toteavat.

Armi Suojanen

Kuinka näin yksinkertainen asia voi olla niin monimutkainen, ettei sitä saada nopeasti ratkaistua? kirjoittajat hämmästelevät.

Kotihoidon työntekijöillä on yhteisiä kaupungin autoja 60. Työntekijöistä 90 ajaa omilla autoillaan. Tämän lisäksi kotiin tehtävää työtä tehdään muun muassa lastensuojelusta, perhetyöstä ja kotipalvelusta sekä nuorisopalveluista.

Nykyisellään kotiin vietävää työtä, asiakkaan luona vietettyä aikaa ja kokonaistyöaikaa lisäävät pysäköintiin liittyvät ongelmat. Näitä ongelmia voisi osaltaan helpottaa sosiaali- ja terveystoimen pysäköintilupa kaupungin hallinnoimilla alueilla ja taloyhtiöissä.

Vantaan kaupunki sakottaa ahkeraan, samoin vastaavat yksityiset toimijat. Työntekijät ovat velvollisia maksamaan itse nämä pysäköintisakot, ja ne ovat melko tuntuvia.

Olisi enemmän kuin suotavaa, että työntekijöiden autot, olivat ne omia taikka Vantaan kaupungin tarroilla varustettuja autoja, saisivat olla rauhassa pysäköinninvalvojilta. Aina ei kotikäynniltä pääse kriisin keskellä vääntämään kiekkoon lisää aikaa tai parkkipaikan etsiminen kauempaa vie koko käyntiin varatun ajan.

Kuinka voi olla näin yksinkertainen asia niin monimutkainen, ettei sitä saada nopeasti ratkaistua? Tällaiset arjen kysymykset vaikuttavat osaltaan työhyvinvointiin ja siihen, että työntekijät kokevat työtään arvostettavan.

Nyt kaupungilla on selvityksessä erilaiset liikkumisen muodot kuten sähköpotkulautojen ja sähköpyörien käyttö, jopa mahdollisesti kuljettajat kotihoidon työntekijöille.

Kuljettajat eivät sinänsä olisi huono ajatus, koska edes tuon ajoajan saisi hoitaja hengähtää, mutta mieluiten soisin tuonkin panostuksen laitettavan hoitajien määrän lisäämiseen. Ratkaisuja etsiessä toivomme, että ensin ratkaistaisiin pysäköintiongelma, joka koskettaa kaikkia kotiin tehtävän työn työntekijöitä ja joka olisi ratkaistavissa helposti ja nopeasti.

Valtuuston kokouksessa 17. joulukuuta asian ratkaisemiseksi jätettiin valtuustoaloite, jonka allekirjoitti lähes 60 valtuutettua.

 

Eve Rämö Kaupunginvaltuutettu (vihr.), perhetyöntekijä, eduskuntavaaliehdokas 29Tanja Vahvelainen Kaupunginvaltuutettu (ps.), sairaanhoitaja ,eduskuntavaaliehdokas

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu