Minne mennä

Vaskivuoressa sukelletaan 1930-luvun tunnelmiin Gershwinin sävelin ja steppikengät napsuen – "Tämä ei jätä ketään kylmäksi"

Vaskivuoren lukion Grazy for You -musikaalissa soitetaan niin kehoa kuin kenkiä ja sytytetään jazzrytmein lemmenliekki palamaan. Pääparina nähdään Stella Lappalainen (oik.) ja Joona Saturi. Tuuli Tienhaara taituroi revyytanssijana.

Johanna Erjonsalo

Vaskivuoren lukion musikaalit ovat jo käsite. Ne toteutetaan ammattilaisten vetäminä, mutta lavalla taitonsa panevat peliin opiskelijat. He ovat hyvin perillä produktioiden mittavuudesta ja tasosta.

– Jo esityksen tekovaiheessa vallitsee sellainen aura, että kaikki tietävät tekevänsä isoa juttua, Tuuli Tienhaara,18, muotoilee. Tanssilukiolaisella on tämän talven Crazy for You -musikaalissa revyytanssijan rooli.

– Kukaan ei mene musikaaleihin mukaan vain läpällä, vaan jokainen tietää proggiksien vaativan paljon työtä ja sitoutumista, vahvistaa Stella Lappalainen, 18, joka nähdään teoksen toisessa pääroolissa Polly Bakerina.

Tänä vuonna tehdään uusi aluevaltaus. George Gershwinin säveltämää, romantiikan, huumorin ja jazzin sävyttämää tanssimusikaalia urakoidaan steppikengät napsuen ja kehomusiikkia ilmaisuun kuuluen. Lukion tarpeistoon kuuluukin nyt 27 paria steppikenkiä.

– Tietämykseni steppauksesta oli harjoitusten alkaessa nolla prosenttia, musikaalin keskeisen pääroolin Bobby Childina vetävä Joona Saturi, 17, virnistää ja kertoo taustansa olevan musiikillinen. Klarinetin soiton lisäksi siihen kuuluu klassista laulua sekä muidenkin instrumenttien, kuten bassoklarinetin ja rumpujen soittoa.

– Steppi ei kuitenkaan alussa ollut aivan niin haasteellista kuin olin kuvitellut, vaikka olikin oma seikkailunsa saada jalat ensin ylipäätään toimimaan jotenkin, hän virnistää.

Tienhaara taas kertoo tanssineensa siitä lähtien kun oppi kävelemään.

– Vaikka kuinka paljon olisikin aiemmin tanssinut, steppaamisessa tuntee alussa itsensä kauhean kömpelöksi ja ihan untuvikoksi. Painonsiirron hallitseminen on vaikeinta, ja siihen liittyviä juttuja on tullut mietittyä ja harjoiteltua myös kotona, jotta saa liikkeet näyttämään hyviltä ja luonnollisilta, hän kertoo.

Musikaalin koreografi Hannaleena Markkanen on stepannut alakouluikäisestä alkaen ja esittänyt sekä opettanut steppiä työkseen jo yli 20 vuotta. Hänen mukaansa sekä tanssi- että musiikkitaustasta ja erityisesti perkussioiden soittamisesta on stepissä hyötyä.

– On vaikea sanoa, kummasta sitä on enemmän. Stepissä tärkein asia joka tapauksessa on rytmiikan ymmärtäminen.

Esiintyjät odottavat jo innolla pääsyä näyttämään taitojaan lavalla. Stella Lappalaisen mukaan yleisö saa eteensä todella näyttävän ja hauskan kokonaisuuden.

– Osa kohtauksista naurattaa itseänikin edelleen, vaikka olen harjoituksissa käynyt ne läpi jo moneen kertaan, hän kehuu.

Musikaalin tarina sijoittuu 1930-luvun New Yorkiin ja Nevadaan.

– On New York, jossa on paljon säihkettä sekä kaupunkimeininkiä ja vastakohtana Nevada, jossa ollaan niin lungisti kuin vain olla voi. Kun nämä maailmat ja niiden ihmiset kohtaavat, syntyy niin paljon herkullisia kohtia, että tämä ei jätä ketään kylmäksi, Tienhaara komppaa.

Crazy for You

Vaskivuoren lukion esittämä musikaali Kulttuuritalo Martinuksessa (Martinlaaksontie 36).

Ohjaus Leena Gardiner.

Musiikinjohto Mika karhunen.

Ensi-ilta to 10.1. klo 19. Muut näytökset: pe 11.1. klo 19, la 12.1. klo 13, su 13.1. klo 13, ti 15.1. klo 19, pe 18.1. klo 19, la 19.1. klo 13 ja 19, su 20.1. klo 13.

Koululaisnäytökset ma 14.1.pe–18.1. klo 13.

Liput: 28/16 e. Ovelta saman päivän näytökseen tuntia ennen esityksen alkua 30/18 e.

www.vaskivuorenesitykset.fi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Laulajalla on pienellä alueella iso työkalupakki – Musikaaleista tuttu näyttelijä Sanna Majuri opastaa lukiolaisia 6.1.2018 19.30
Vaskivuoren kuorolle kultainen tunnustus12.6.2017 19.40
Vaskivuoren rehtori teki lukiostaan brändin – näin se onnistui3.6.2017 08.05
Vaskivuoren nuoret näyttelevät Suomi-klassikon – "Tarina voisi tapahtua tänäkin vuonna"6.4.2017 08.35
Vaskivuori on Vantaan ikioma tähtitehdas22.10.2012 16.19
Vaskivuoren lukion Hairspray-musikaali nauraa ahdasmielisyydelle7.1.2017 07.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: Minne mennä

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu