Puheenaihe

Helsingin kovat vuokrat ja alehintoja janoavat asiakkaat koituivat My o My -liikkeen lopuksi – yrittäjä kertoo Talsalle, että miesasiakkaissa näkyy pieni toivo muutoksesta

My o My -muotiliike kertoi lopettamisestaan Facebookissa.

Kuvakaappaus

My o My -muotibrändistään tunnettu yrittäjä Pauliina Lohiluoto sulkee Helsingin keskustassa sijaitsevan myymänsä ja lopettaa muotiliiketoimintansa. Liikkeessä on parhaillaan menossa loppuunmyynti.

Lohiluoto kertoo Facebookissa, että syynä ovat kovat tilavuokrat, joita hän kuvaa "järkkykorkeiksi".

– Nykyinen vuokrasopimuksemme päättyy kiinteistön ison remontin vuoksi, joten on hyvä aika viheltää peli poikki. My o My teki viime vuonna voitollisen tuloksen, mutta panos–tuotos-suhde ei ole tarpeeksi hyvä eivätkä muodin vähittäiskaupan näkymät vakuuta, Lohiluoto kirjoittaa Facebookissa.

Juttu jatkuu upotuksen jälkeen.

Lohiluodon yritys on saanut merkittävän osan myynnistään Farfetch-nettiportaalista, mutta pelkkä verkkokauppa ei yrittäjää jaksa innostaa.

– Halusin olla ennen kaikkea kivijalkakauppias, joka panostaa palveluun ja asiakkaan ostoelämykseen. Tälle työlle ei ollut tarpeeksi tilausta. Minua ei kiinnosta pakkailla paketteja tuntemattomille asiakkaille maailman ääriin varastorakennuksesta tai Munkan autotallista, Lohiluoto perustelee Facebookissa.

Taloussanomille antamassaan haastattelussa Lohiluoto kertoo muotialan rajusta hintakilpailusta, jossa verkkokauppa jyrää kivijalkamyymälöitä.

Etenkin nuoret asiakkaat käyvät kokeilemassa vaatteita liikkeessä, mutta tekevät ostokset lopulta verkossa. Osa asiakkaista on kuitenkin kulkemassa halpuutustrendissä vastavirtaan.

– Erityisesti miesasiakkaissa tätä vähän näkyykin jo. Ajatellaan, missä tuote on valmistettu ja että raha jätettäisiin Suomeen, Lohiluoto sanoo Talsalle.

Lohiluoton ratkaisuun vaikutti myös kolme vuotta sitten puhjennut autoimmuunisairaus, joka on vienyt häneltä hiukset. Yrittäjä sanoo Talsalle, että yksi syy sairastumiseen voi olla kova stressi.

– Maailman parhaan tiimin kanssa ollaan tehty hulluna töitä yli 10 vuotta, mutta rajansa kaikella, Louhiluoto kirjoittaa Facebookissa.

Aiemmin tunnetuista helsinkiläisistä muotiyrittäjistä ovat lopetusilmoitilsen tehneet muun muassa Ajattaren Sari Ihatsu sekä ex-malli Niina Kurkinen, joka Iltalehden mukaan myi muotiliikkeensä kiinalaisostajalle, joka taas sittemmin lopetti kaupan.

My o My -liikkeen lopettamisesta kertoi ensin Taloussanomat.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Legendaarinen muotitalo Ajatar lopettaa toimintansa10.9.2018 15.05

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu