Puheenaihe

Seksuaalijärjestö jyrähtää rehtorin lesbo- ja homo-kommenteista – "Tavallista 12-vuotiaille"

Kuvituskuva.

ESM arkisto

Seksuaalisuus- ja ihmissuhdejärjestö Sexpo ottaa voimakkaasti kantaa Sysmän yhtenäiskoulun rehtori Tuula Vuorisen kohua nostattaneisiin kommentteihin. MOT:n haastattelussa Vuorinen kuvaili nuorten pukeutumista "hutsahtavaksi" ja ihmetteli, miksi 12-vuotiaat kertovat olevansa homoja ja lesboja. Sexpon mukaan rehtorin syrjivä puhe ja oppilaiden huorittelu on asiatonta ja epäammatillista. 

– On tavallista, että 12-vuotiaat ilmaisevat seksuaalista suuntautumistaan ja testaavat ympäristön reaktioita ilmaisullaan, Sexpo kirjoittaa tiedotteessaan.

Nuoren seksuaalinen suuntautuminen tiedotetaan Sexpon mukaan jo lapsuudessa ja se näkyy muun muassa varhaisissa ihastumisissa.

– Tapaus osoittaa hyvin, että kasvatusalan ammattilaisten osaaminen seksuaalisuuden monimuotoisuudesta ja seksuaalikasvatuksesta on yhä valitettavan usein puutteellista, Sexpo tiedottaa.

Myös nuorten pukeutumiseen on Sexpon mukaan suhtauduttava kaikella kunnioituksella.

– Varhaismurrosikäiset kokeilevat myös erilaisia seksuaalisia rooleja ja ilmaisutapoja pukeutumisellaan. Se on normaali osa seksuaalista kehitystä ja itsenäistymisprosessia. Pukeutumiseen ja itseilmaisuun kohdistuva paheksunta ja syrjintä antaa ymmärtää, että seksuaalisuudessa olisi jotakin väärää. Tällainen viesti on pahimmillaan hyvin vahingollinen ja voi aiheuttaa pitkäaikaisia ongelmia, jotka liittyvät häpeään omaa kehoa ja seksuaalisuutta kohtaan.

Sexpo kehottaa Sysmän yhtenäiskoulua panostamaan seksuaalikasvatusosaamiseen ja kouluttamaan henkilöstöään

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Rehtorin selitys "hutsahtavasta pukeutumisesta" kuohuttaa somessa – myös helsinkiläiskoulujen etniset riidat nousivat esiin MOT:n kiusaamisselvityksessä8.1.2019 11.24
Kourintaa ja seksuaalista häirintää yöbussissa – MTV: Väliin mennyt helsinkiläisnainen sai osakseen "huorittelua"9.12.2017 11.04

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu