Puheenaihe

Yrittäjä: Pimeillä takseilla invaasio Turussa – "Osa kuljettajista on aseistautunut"

Johanna Erjonsalo / Arkisto

Turkulaisen taksiyrittäjän mukaan pimeiden taksien määrä on kasvanut Turussa selvästi viime kesänä voimaan tulleen liikennepalvelulain jälkeen.

Yrittäjä sanoo Turkulaisen haastattelussa, että pimeät taksit ottavat asiakkaita jopa poliisin vierestä ja uhkailevat rehellisiä taksiyrittäjiä.

– Niiden määrä lisääntyy jatkuvasti. Turussa on yli 50 autoa, jotka tätä toimintaa harjoittavat, yrittäjä arvioi.

Yrittäjä antoi haastattelun ensin nimellään mutta tulikin haastattelun teon jälkeen toisiin ajatuksiin.

Syynä on hänen mukaansa se, että pimeiden taksien kuljettajat ovat uhkailleet häntä. Hän kertoo nähneensä pimeiden taksien kuljettajilla teräaseita. Hänen mukaansa poliisi ei puutu ilmiöön.

Turun taksit ry:n puheenjohtaja Kai Koivula on samaa mieltä siitä, että luvattomat taksit käyttävät uutta lainsäädäntöä hyväkseen.

Koivula huomauttaa, että taksiliikennettä voi harjoittaa nykyään ilman ulkoisia tunnuksia. Koivulalla itsellään ei ole kuitenkaan havaintoja siitä, onko pimeiden taksien määrä kasvanut lakimuutoksen voimaantulon jälkeen.

Ylikomisario Mika Peltola Lounais-Suomen poliisilaitokselta sanoo, että epäilyjen tutkintaa helpottuu huomattavasti, jos poliisille tehdyssä ilmoituksessa on mukana riittävät todisteet.

– Ilmoituksessa on tärkeää yksilöidä tarkkaan, miten, missä ja milloin luvatonta taksitoimintaa on tapahtunut.

Poliisin mukaan myös matkustajilla on vastuunsa pimeän taksin ottamisessa. Lue lisää Turkulaisesta!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Taksien taival takkuaa – "43 prosenttia asiakkaista toteaa, että heidän luottamuksensa taksijärjestelmän toimivuuteen on heikentynyt"14.11.2018 18.50

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu