Puheenaihe

Viemäriin Helsingissä pudonnut pikkukoira voi hyvin – Vantaalainen omistaja: "Metsästysvietti vei Romeota"

Romeo säntäsi citykanin perään ja humpsahti sadevesiviemäriin.

Armi Suojanen

Sadevesiviemäriin joutunut jackrusselinterrieri Romeo ei ole moksiskaan siitä, mitä vuoden alussa tapahtui Helsingin Malminkartanon täyttömäellä. Myyrmäessä asuva melkein viisi vuotias uros voi hyvin eikä sille jäänyt traumoja kokomuksesta, jossa se yritti juosta citykanin kiinni ja putosi sadevesiviemäriin.

Romeo ja Moonika Lähteenkorvan toinen jackrusselinterrieri Minttu olivat molemmat irti, kun ne säntäsivät citykanin perään. Lähteenkorva ei ensin tiennyt, että viemärissä oli joku eläin ja huusi koiria luokseen. Molemmat tulivatkin, mutta Lähteenkorva sai kiinni vain Mintun. Romeon metsästysvietti oli niin kova, että se painui takaisin kanin perään eikä tullut enää pois.

Lähteenkorva kuuli viemäristä haukuntaa ja ääniä, josta saattoi päätellä, että koira raapi tyhjää.

– Tuli hirveä paniikki.

Hän päätti soittaa hätäkeskukseen.

Lähteenkorva sai myös ohikulkijoilta apua, jotka rupesivat hakkamaan jäätynyttä mutaa ja lunta pois viemärin toiselta suulta. Viemärin päässä oli kani, joka pelkäsi henkensä edestä koiraa, joka oli Lähteenkorvan mukaan "kielen päässä" pakenijasta. Vain viemäriputken päässä ollut tukos piti koiran hampaat erossa kanista. Kani pelastui, kun se mahtui reiästä sisään.

Samaan aikaan Lähteenkorva piti sylissään Minttua, joka olisi myös halunnut kanijahtiin.

Lopulta citykani pääsi pinteestä ja paikalle ennättänyt Helsingin pelastuslaitoksen pelastaja houkutteli Romeon pois viemäristä.

– Enää en pidä koiria irti kuin umpimetsässä, missä varmasti tiedän, ettei siellä ole kaneja tai esimerkiksi supikoiria. Romeolla ja Mintulla on niin kova metsästysvietti ja vietti vie.

Romeo oli tapahtuman jälkeen kuin adrenaliinipöllyissä, Lähteenkorva kuvailee.

– Mutta illalla uni maistui.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu