Paikallisurheilu

Alexander Stubb kipaisee Vantaalla varttimaratonin

Alexander Stubb kannusti fillaroiden kotikaupungissaan Espoossa rantamaratoonareita. Vantaalla hän juoksee reilun kympin.

Sirpa Repo

Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb juoksee varttimaratonin ensi sunnuntaina Vantaalla. Rasitusvamman vuoksi neljä kuukautta juoksematta ollut Stubb on lupautunut myös tapahtuman suojelijaksi.

Urheiluhulluksi tunnustautunut mies on päässyt juoksemaan kuukauden päivät.

– Alkamassa on nyt viides juoksuviikko ja nautinto on sen mukainen, hymyilee Stubb.

Kaikkiaan Vantaan maratonille on ilmoittautunut ennakkoon ennätysmäärä juoksijoita. Yhteensä kokonaista maratonia, puolikasta tai neljäsosaa juoksemaan lähteviä oli maanantaihin puoleen päivään mennessä kasassa 1 442.

– Osallistujamäärä on jo nyt upea ja kisapäivänä ilmoittautuu perinteisesti vielä lisää juoksijoita, iloitsee Vantaan seurayhtymän puheenjohtaja Heikki Lindlöf.

Viime vuonna maaliin pääsi 1 447 juoksijaa. Heistä 578 taivalsi koko maratonin. Sillä määrällä Vantaalla päästiin maamme toiseksi suurimman maratonin järjestäjiksi.

Muutama viikko sitten Espoossa maratonilla juoksi maaliin 557 henkilöä. Maanantaihin mennessä Vantaan kisan reilulle 42 kilometrille oli ilmoittautunut 554 juoksijaa.

Maratonilla ja lyhyemmillä matkoilla on odotettavissa myös kovia tuloksia. Reitti on tasainen ja sen vuoksi nopea. Puolimaratonin tämän vuoden Suomen mestari Elina Lindgren osallistuu Vantaalla juuri tuolle matkalle.

– Suomen mestarin osallistuminen kisaan tuo mukavasti vielä lisäsäpinää lenkille, arvioi maratonin johtaja Harri Mannermaa.

Vantaan maraton starttaa sunnuntaina kello 11 Tikkurilan urheilupuistosta. Maratonille, puolimaratonille ja varttimaratonille voi vielä jälki-ilmoittautua sunnuntaina kello 8.30 alkaen kisapaikalla.

Jälki-ilmoittautuminen tulee tehdä viimeistään tuntia ennen kunkin matkan starttia. Puolikkaalle lähdetään kello 14 ja neljäsosalle kello 13.45.

Maraton vaikuttaa myös jonkin verran urheilupuiston liikenteeseen sunnuntaina kello 10–18.

Juoksun reitti on pääosin kestopäällystetietä. Lenkin mitta on 10,5 kilometriä.

Ensi vuonna Suomen mestaruuksista juostaan Vantaan maratonin yhteydessä 14. lokakuuta.

www.vantaanmaraton.net.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu